FII ERASMUS , TRĂIEȘTE EXPERIENȚA ! NR . 3 / 2024 EA S-A SIMȚIT
Prof . MIHĂIUC Teodora , Liceul Tehnologic „ Ion Mincu ” Vaslui
Concursul de micropovestiri despre violența de gen în rândul tinerilor a fost organizat de Liceul Tehnologic ” Ion Mincu ” Vaslui în cadrul proiectului Erasmus + AK2 cu numărul 2022-1-ES01-KA220-SCH-000089765 cu titlul ” Școli pentru echitatea de gen ”. Concursul și-a propus să-i determine pe tineri să reflecteze asupra serioasei probleme sociale a violenței de gen și a urmărit să descopere talente și să stimuleze imaginația creativă a elevilor .
Prin acest concurs ne-am dorit ca elevii de liceu să conștientizeze importanța participării active și empatice în promovarea echității de gen și eradicarea violenței bazate pe gen prin dezvoltarea competențelor literare , gândirii critice și creativității .
Acest proiect este cofinanțat de Uniunea Europeană , în care sunt implicate 6 organizații europene : Iniciativa Internacional Joven din Málaga ( Spania ), în calitate de coordonator de proiect , 6o Hmerisio Geniko Lykeio din Volos ( Grecia ), EPRALIMA – Escola Profissional do Alto Lima din Arcos de Valdevez ( Portugalia ), Põlva Gümnaasium din Põlva ( Estonia ), Liceul Tehnologic „ Ion Mincu ” din Vaslui ( România ) și Istituto Omnicomprensivo „ Salvatorelli Moneta ” din Marsciano ( Italia ).
Concursul a fost lansat pe data de 8 Martie , iar micropovestirile trebuiau să înceapă cu sintagma " Ea s-a simțit ", să nu depășească 200 de cuvinte și să nu folosească limbaj vulgar . Au fost selectate douăsprezece micropovestiri , iar cei 12 finaliști sunt : Andone Marian , Buchi Alexandra , Ciubotaru Vanesa , Dănilă Alin , Dura Cosmin , Manolache Daria , Moișanu Alexandra Diana , Mon Alisa , Petrea Teodora , Pușcașu Melania , Stan Ionela , Stoleru Maria Mirabela .
Acest concurs de povestiri scurte servește ca o platformă pentru a educa mințile tinere despre importanța egalității și a respectului , încurajându-le să conteste stereotipurile și să combată discriminarea împotriva femeilor . Fiind un spațiu sigur pentru exprimare creativă , elevii găsesc puterea să-și împărtășească perspectivele și experiențele , construind empatie și solidaritate . Extinderea acestei inițiative promovează o cultură a incluziunii și a activismului , echipând următoarea generație cu instrumente pentru a crea o societate mai justă și mai echitabilă . Îmbrățișând temele principale ale Concursului , luminăm calea către un viitor în care fiecare individ este prețuit .
�Pagina
de start 43 Cuprins�