Fii Erasmus, trăiește experiența!_NR_3_2024 Anul școlar 2023-2024 | Page 39

FII ERASMUS , TRĂIEȘTE EXPERIENȚA ! NR . 3 / 2024
EXPERIENȚA MEA - ERASMUS +
Prof . înv . primar VĂLEANU Ionica Școala Gimnazială „ Alexandra Nechita ” Vaslui
În cadrul Programului Erasmus + în domeniul „ Educație Școlară ” ( ANUL I ) ( 2023-1-RO01- KA121-SCH-000117976 ) Noi - Experiențe - Schimbare , am avut privilegiul de a participa la un proiect fascinant în inima croată , în orașul vibrant Split – cursul „ Game Based Learning ”/ Învățarea bazată pe joc . Acest curs de formare a profesorilor Erasmus + KA1 este conceput pentru a face învățarea interesantă prin jocuri și metode inovatoare . Predați într-un mod care este distractiv !
Perioada de desfășurare a cursului a fost 30 octombrie - 3 noiembrie 2023 . Această experiență a fost o călătorie memorabilă care a adus împreună cursanți din diverse colțuri ale lumii pentru a explora cultura și educația într-un mod inovator și captivant .
Încă de la sosire , am fost îmbrățișați de frumusețea și căldura orașului Split . Fiecare stradă păstrează o poveste , fiecare piatră are o istorie . Am avut privilegiul de a explora moștenirea culturală bogată a Croației , de la vechile ziduri ale palatului lui Dioclețian la farmecul piețelor locale pline de culoare și arome inconfundabile .
Participarea la acest proiect mi-a oferit oportunitatea de îmbinare a învățării academice cu diversitatea culturală . Am participat la cursuri interactive și seminarii deschise care ne-au încurajat să ne exprimăm opiniile și ideile într-un mediu prietenos și stimulativ . Fiecare zi a fost o nouă lecție , fiecare discuție a adus o perspectivă nouă asupra subiectelor discutate . Acest curs mi-a demonstrat că utilizarea jocului în sala de clasă este benefic pentru orice categorie de vârstă . Am învățat să facem distincția între diferite tipuri de jocuri , să identificăm principiile și elementele proiectării unui joc , pentru ca mai apoi să construim unul , să utilizăm jocurile în scop educațional
Printre multe aplicații și instrumente online prezentate la curs am descoperit și aplicația Plickers , o aplicație online deosebit de eficientă , ușor de folosit și de aplicat , atât la clasele primare , cât și la cele gimnaziale , în procesul de evaluare ( inițială , continuă sau sumativă ) cât și în autoevaluare . Aplicația poate fi utilizată în beneficiul tuturor participanților ( elevi și profesori ) în procesul de evaluare .
Aplicația Plickers ( http :// plickers . com ) – un instrument interactiv și totodată , o modalitate versatilă de a crea teste de tip grilă și adevărat / fals pentru elevii din ciclul primar și gimnazial . Aplicația are o interfață extrem de prietenoasă , tocmai prin simplitate și ușurința cu care și un cadru didactic mai puțin experimentat poate să creeze o clasă ( prin introducerea numelui elevilor ), un test . Profesorul are posibilitatea să-și formuleze întrebările , numărul de răspunsuri , tipul de răspunsuri ,
�Pagina
de start 39 Cuprins�