edukacija kozmetika | Page 15

Ugradnja umjetnih noktiju

iju

Njega ruku i noktiju

Lijepe ruke uključuju i lijepo njegovane nokte. Nokti kod žene, bilo da su duži ili sasvim kratki, znatno utječu na lijepi izgled ruke. Isto tako i kod muškaraca je potrebna njega i urednost noktiju . Osobito je to važno kod osoba oba spola koja imaju ružnu naviku griženja noktiju. Takvi nokti ne samo da su neuredni, već su skloni raznim infekcijama i razvoju gljivica, te je ploča nokta nepravilnog i deformiranog oblika. Tokom godina razvijene su različite metode, tako da se svaka osoba može prepoznati po svom tipu nokta. Prema problemu i tipu nokta,određenom metodom, možemo svakome pomoći da svoj prirodni nokat dovede do savršenog izgleda.

Gel lak

Tradicionalno, prirodna njega noktiju tj. manikura, predstavlja brojne probleme za tehničare i njihove klijenate. Uglavnom se dogodi mrlja na laku prije nego je klijent izašao,ljuštenje laka u roku od dva do tri dana, ili prekomjerno vrijeme sušenja. Odgovor na ove probleme je Gel lak-sljedeća generacija gela za nokte. To je tanka formula koja se primijenjuje jednostavno kao lak,no ima karakteristike gela,suši se u UV i eliminira dugotrajno sušenje.Traje tri tjedna,a do četri na nogama.Uklanjanje proizvoda je mnogo čišće - nema grubog struganje s metalnim poguračima,već se samo otopi u acetonu.

Želja za osobnom njegom i wellnessom u području ruku odavno je postala stvarnost.I to s pravom,jer naše ruke zaslužuju puno više.Ruke su prvi kontakt s okolinom ,a njegovane ruke u bilo kojoj životnoj dobi suvrijednost i zdravlje na koje su profesionalci manikeri i dizaajneri noktiju svojom stručnosti svaki dan napravili velik doprinos u praksi..