edukacija kozmetika | Page 11

phone: (01)774746 fax: (01) 6130620

email: [email protected] www.edukacija.eu address:NSI,Cvijete Zuzorić 3,Zagreb

edukacija,eu

Stopala

Stopalima je potrebno posvećivati posebnu pažnju zbog zdravlja i cijelog niza bolesti koji mogu uzrokovati ukoliko ih zanemarimo. Ona drže cijelu težinu tijela, a sastavljena su od cijelog niza kostiju koje su povezane zglobovima.

Deformacije stopala koje mogu biti uzrokovane zadebljalom kožom, uraslim noktom, žuljom, kurjim okom ili natiskom mogu stvoriti probleme u organizmu ili uzrokovati deformaciju , koje će se nastaviti na deformaciju kralježnice i mogućim cijelim nizom bolesti.

Prevenciju ili uklanjanje ovih simptoma postići ćemo redovitim odlaskom medicinskom pedikeru,a ukoliko je bolest uznapredovala po potrebi fizijatru ili dermatologu.

Marina Brenc

Edukator-majstor pedikure

Bolesti nogu

Suha koža-Suha i zadebljala koža nogu pojavljuje se učestalim znojenjem nogu, te neadekvatnom obućom uz nastajanje natisaka. Ukoliko se takova koža ne tretira ,a natisci ne odstranjuju, mogu se razviti i razne deformacije nogu i stopala. Žulj -Nastaje na mjestu pritiska i trenja. Ne smije se dirati ukoliko je ognojen, jer može doći do sepse ili druge infekcije. Ukoliko je samo mjehur odstranjuje se kako bi korisnik lakše hodao. Bradavice-Mladenačke,virusne,obične,favus Kurje oko- Nastaje pritiskom i trenjem kože. Gljivična oboljenja kože i noktiju-Očituju se crvenilom i svrbežom kože, a nokat mjenja boju,

Urasli nokat-Urastanje nokta u meso (unguis incarnatus) najčešće se pojavljuje na nožnom palcu. Problem nastaje kad nokat urasta u nokatni kanal i osjetljivu kožu nokta. Pri takvom urastanju nastaje bolna oteklina uz mogućnost gnoja i infekcije.Uzrok problema najčešće je pogrešno rezanje nokta, loš izbor preuske obuće ili prirođena anomalija. Liječenje noktiju često je dugotrajno, a uspješno se lijeći patentiranim Njemačkim proizvodom dr. Bernarda Stolza pod nazivom B/S Spange. B/S Spange je moderna medicinska metoda koja brzo, bezbolno, uspješno i učinkovito rješava ispravljanje uraslih noktiju.