GİRİŞ
Diyet yapa yapa kilo alıyoruz Diyetlerle ve diyetlere rağmen kilo alıyoruz
Gündemde olan diyetlerin bir çoğunu çok beğeniyorum ve söylenenlerin bir çoğunu da değerli buluyorum. Ama hastalarıma hep söylediğimi burada da yineleyeceğim.
Devam ettirmeyeceğiniz beslenme tarzına, devam ettirmeyeceğiniz egzersize başlamayın!
İlk zamanların disiplininin veya motivasyonunun kaybolacağından değil. Diyet de, egzersiz de sürüne sürüne yapılıyorsa en iyi ihtimalle hedef olarak belirlenen bir kiloya yaklaşıncaya kadar ancak devam ettirilir. Yani bir süresi vardır. Diyet içine girilen ve sonra içinden çıkılan bir çerçeve ise, içinden çıkıldıktan sonra mutlaka eski kilolara dönülmektedir. Hiç yapmamaktan daha iyi değil mi? diye soranlara bazan“ Hayır daha iyi değil!” diyesim geliyor.
Bu konuyu bir açalım. En baştan kiloları ile başı sıkıntıda olanları ayrı düşünürsek ne zaman kilo alıyoruz? Okul bitince, yurttan eve çıkınca, kent değiştirince, anneanne ile yaşamaya başlayınca, askerden dönünce, evlendikten sonra, boşandıktan sonra, tabuldot yemek çıkaran bir iş yerine geçince, karşısında
1