Draje Dergi Draje Dergi || Ergen Draje | Seite 20

0 dalizm. Muhittin: Ben de Vandalizm diyeceğim.

Draje: Sizce Ergen olmak kötü bir şey mi? Ediz: Hayır. Mert: İyi ya da kötü bir şeyden öte zaman zaman gerekli bir şey. Muhittin: Gideceğim ergenliğin kapısını çalıp içeri gireceğim. İnsanın bazen bunu yapması gerekiyor. Çünkü her şey çok ciddi. Bu kadar ciddiyet insanı yoruyor gerçekten. Serhat: Ben ergenken ailem bana biraz daha saygı gösteriyordu. O yüzden tamamen kötü bir şey diyemeceğim.
Draje: Sizce Orange Skies ergenliği bitirdi mi? Ediz: Bence evet. Ancak o ergen
Draje: Bunu iki ep için de söyleyebilirmisiniz? Serhat: Kesinlikle evet. Mert: Serhata katılıyorum ayrıca da bir grup sahne seçebiliyorsa bence ergenliği bitirmiştir Muhittin: Şu an kendi tarzımızı oturttuğumuzu söyleyebilirim ancak dönem dönem ergen tavırlar sergilediğimizi düşünüyorum.
Draje: Replikas’ ın bir röportajını okuduğumda şu sözleri dikkatimi çekti:“ Zaten müzik yapabilen insanlarız, bir zevke sahibiz. Neden yeni şeyler denemiyoruz”. Post rock yapıyoruz post rock yapacağız demek bir dayatma ya da sıkıcı bir şey değil mi? Muhittin: Her grup bunu yapıyor. Şekil değişikliğine ister istemez geçiyor. Bizim şarkılarımızdan da Somewhere Quite Near the Harmony olsun Desert Rush olsun post rock şarkılarıdır bence,

Eskişehir piyasası iyiyken kötüledi. Amatöründen profesyoneline envai çeşit grup dinleyebiliyordum ve o zaman, mekan daha azdı. Biz şu an herangi bir mekana gidip de şu şekil bir müzik yapıtığımızı söyleyip bir sahne istediğimizde bize iki üç gün içinde size arayacağız deniyor ancak arayan olmuyor. Eskişehir bu kafayla gittiği sürece – bizden bağımsız olarak söylüyorum bunu- ciddi bir şey yapamayacaktır. Piyasa müziği dışında müzik yapan gruplar İstanbul’ a Ankara’ ya gitme mecrubiyetinde bulunuyorlar.

ruhunu da kaybetmemek gerekli. Serhat: Piyasanın isteklerini yapmak yerine kendi tarzında ısrar ettiği için bence bitirmiştir. Bu grubun önemli özelliklerinden biri de kendi tarzını aynı yolda ilerletmesidir. nereden bakarsan bak. Trash metal’ e bile sığdırabilirsin bu şarkıları. Ediz: Ben Desert Rush’ ı yaparken şunu düşündüm. Net bir şekilde pis bir şey anlatmayı istiyordum. Bunun post rock olup olmadığı hiç umrumda değildi. Ondan sonra hayatımda yazdığım ilk şarkı: I think I know: Bence hiç