Activitat 2 : marcar els cops rítmics de la melodia amb un titella
El títol d ’ aquesta peça és “ O pato ”, que en català es traduiria com “ L ’ ànec ”. Així doncs , l ’ ànec és un dels protagonistes d ’ aquesta història , i resulta que aquest animal canta d ’ una manera molt peculiar .
Preguntem als alumnes : Què fan els ànecs ? Ho sabeu imitar ?
I els expliquem que al compositor i compositora d ’ aquesta música els agrada molt el so que fan els ànecs i van voler fer una música que n ’ estigués ple . No només el van fer cantar a la cantant , sinó que els instruments de la primera part també fan uns “ cops rítmics ” com si imitessin l ’ onomatopeia de l ’ ànec : coac-coac . Ho mostrareu als alumnes agafant un ànec titella i interaccionant amb ells cada vegada que apareguin aquests “ cops rítmics ”. Si ho preferiu , podeu verbalitzar l ’ onomatopeia coac-coac .
Hem escollit aquest titella precisament perquè hi podeu posar els dits a dins i marcar el ritme d ’ una manera precisa obrint i tancant els dits . Ara bé , podeu utilitzar el que vulgueu o disposeu .
A continuació , us adjuntem la partitura perquè veieu a què ens referim quan parlem de “ cops rítmics ”; és a dir , en quins moments de la primera part de la peça hauríeu d ’ interaccionar amb els alumnes movent el titella i fent coac-coac .
Dossier pedagògic