COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE LES PROPOSTES DIDÀCTIQUES
Tot i que les competències que més es treballen són l ’ artística i cultural i la comunicativa , lingüística i audiovisual , el concert permet treballar totes les competències bàsiques tant des de l ’ àrea de música com des de la transdisciplinarietat :
Competència comunicativa , lingüística i audiovisual
La desenvoluparem en les converses on parlem de música , de quines emocions ens genera , etc . També es fan algunes propostes interdisciplinàries lligades a la competència lingüística .
Competència de tractament de la informació i competència digital L ’ estarem treballant en la recerca d ’ informació a la xarxa , en l ’ elaboració d ’ una presentació visual per acompanyar l ’ audició de “ La rejouissance ”, en la creació de núvols de paraules ...
Competència matemàtica Estarà present en tot el treball rítmic tant d ’ interpretació de cèl · lules rítmiques com de creació . També l ’ estem treballant a través de la mètrica , del tempo i l ’ ús del metrònom ...
Competència de coneixement i interacció amb el món físic
Quan ubiquem les obres en el seu context treballarem aspectes geogràfics , naturals o físics que ens ajudaran a acostar-nos a aquesta competència . En les propostes relacionades amb altres àrees , hi haurà aquesta interacció amb el món físic .
Competència social i ciutadana
L ’ estarem desenvolupant treballant el concert al qual assistirem , educant els hàbits de respecte i escolta atenta , i en tot el protocol que implica escoltar música en directe . En els hàbits de cooperació , respecte i tolerància a l ’ hora de treballar en grup , també la treballarem . A l ’ hora de treballar determinades obres i els seus compositors , podem aprofundir en l ’ entorn social de l ’ època i / o societat i en la reflexió sobre les dones compositores també estarem ampliant aquesta competència .
Competència artística i cultural Té un gran pes en el coneixement d ’ obres i compositors , en la interpretació de motius melòdics i rítmics ( tant amb el cos com amb instruments ), en les coreografies , en la relació de la música amb altres àrees ( com en el cas del ballet música i dansa , o en les bandes sonores música i imatge ), en les reflexions i treballs d ’ aprofundiment sobre el folklore de diferents països , etc .
Dossier pedagògic Tocats per l ’ OBC 17