Catalogues 1 | Page 6

Ateş ve Topraktan Doğan Sergi …
Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sanat alanında söz sahibi , dünya çapında çağdaş bir eğitim ve öğretim kurumu olma sorumluluğunun bilinciyle çalışmalarını uluslararası kültürel iletişim , destek ve işbirliği içinde attığı yeni adımlarla sürdürmektedir . Evrensel değerlerin ışığında , dünyanın saygın yüksek öğretim kurumları arasındaki yerini koruyan Fakültemiz , sahip bulunduğu değerler doğrultusunda bu işlevini bundan sonra da yerine getirecektir . Eğitim , öğretim ve araştırma etkinliklerimize ek olarak , ülkemizin ve yeryüzünün kültür ve sanat yaşamı ve etkinlikleri konusundaki yakın duyarlılığımızı korumanın geleceğin yetenekli sanat ve tasarımcıları olan öğrencilerimizin ufkunu açacağına ilişkin inancımızı korumaktayız . Fakültemiz çatısı altında gerçekleşen ulualararası sempozyumlarımız , çalıştaylarımız , etkinlik ve sergilerimizle daha iyiye doğru yol almaktayız .
Seramik Bölümü ’ nün gerçekleştirdiği 2011 ve 2012 yıllarındaki , Uluslararası Macsabal Odun Pişirimi Sempozyumuna , öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin yoğun çalışma temposu sonucunu göstermiş ve Hacettepe Sanat Müzesi ’ ne Seramik Sanatı alanında zengin bir koleksiyonun kazandırılması , sanatçılarımızın işbirliği ve gönül destekleri ile sağlanmıştır . Bugün gelinen bu noktada , haklı olarak müzemizi , Türkiye ’ deki müzecilik alanında yapılan çalışmaların içinde ayrı bir konuma taşımakta ve geleceğe Anadolu ’ nun uygarlık gelişiminde öncü olan Seramik Sanatı ’ nın , güncel ve çağdaş yorumları aktarılmıştır . Bu kazanımda sergiye ev sahipliği yapa , n Kore Kültür Merkezi ’ nin katkıları ve destekleri bizler için sevindiricidir . Hacettepe Üniversitesi , Güzel Sanatlar Fakültesi evrensel düşünce ve değerlere sahip , ülkenin ve dünyanın kültürüne sanat yoluyla katkıda bulunacak çağdaş , yaratıcı ve özgür düşünceye sahip bireyler yetiştirmektir . Bu görevi yerine getirmek için , hareket noktamızı oluşturan dünya görüşümüz , uluslararası düzeyde tercih edilen , yetiştirdiği yaratıcı bireylerle , sanatın toplumda etkin ve yaygın konuma getirilmesine öncülük eden bir eğitim kurumu kimliğine sahip olmaktır . Bu nedenle Kore Kültür Merkezi ’ nin işbirliğiyle gerçekleşen seramik sergisi aynı zamanda , uluslararası düzeydeki sanat ve kültür etkinliklerimizi , dinamik kılmıştır . Görüldüğü üzere sergide yer alan seramik eserler zengin konu içeriği ve katılımcı profiliyle kültürlerarası iletişimin suya ve ateşe yansıyan özgün görüntüleridir . Bu serginin şekillenmesinde kuşkusuz Seramik Bölüm Başkalığı ’ nın attığı adım önemlidir . Macsabal Odun Pişirimi Sempozyumu seramiğin Anadolu ’ nun merkezinde ( Başkent Ankara ’ da ) dünden bugüne çağdaş bir platformda yeniden canlanarak , ateşte açan çağdaş görüntüleriyle sanat sahnesinde yerini almıştır . Sonraki adım , bugünün bu iletişim sıcaklığını , geleceğe koruyarak ve değerini daha da artırarak aktarmak olacaktır . Bunun için de müzemiz çatısı altında sanatçılarımızın parmaklarının gezindiği , düşün ve düş dünyalarının yansığı her bir değer , geleceğe yaşarak ve yaşatılarak sunulacaktır .
Güzel Sanatlar Fakültesi ’ nin bugünlere gelmesinde ve uluslararası projelerinde destekleriyle bizi onurlandıran Rektörümüz Sayın Prof . Dr . A . Murat Tuncer ’ e , Macsabal Odun Pişirimi sempozyumunu gerçekleştirerek farklı kültürleri fakültemiz çatısı altında buluşturan Seramik Bölüm Başkalığı ’ na teşekkürlerimi sunuyorum . Kore Kültür Merkezi ateşin ve suyun dansında sergiye ev sahipliği yaparak geleceğe dair düşlerimize yeni bir kapı açmışlardır . Katkılarıyla bizleri onurlandırmışlardır . Bizden ve dünyadan Seramik Sanatı ’ nın seçkin sanatçıları , Hacettepe Sanat Müzesi ’ ni geleceğe taşıma kararlılığımıza yapıtlarıyla zengin bir anlam katmışlardır .
Sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum ...
Prof . Dr . Meltem Yılmaz Dekan