Birbirimizi daha iyi tanımak,
Kore savaşı geçtikten sonra‘ Kan Kardeş’ olmuş olan Kore ve Türkiye tarihsel ve kültürel açıdan yakın ilişki içindediler. İki ülkenin kültürleri arasında keşfedilen benzer noktalar onu gösteriyor. İki ülke halkı birbirlerini görünce hemen yakınlık hisseder. İki ülke arasında kurulan kültürel anlayış, bugünlerde hızla gelişmekte olan Kore ve Türkiye’ nin ilişkilerini daha da güçlendirecek bir temel olacaktır.
2011 yılı Ekim ayında Ankara’ da açılan Kore Kültür Merkezi, Kore Devleti’ nin Kore kültürünü Türkiye’ ye daha iyi tanıtması amacıyla kurduğu bir resmi organizasyondur. Kore Kültür Merkezi, Kore kültürünü tanıtmak için çeşitli programlar düzenleyerek aynı anda iki ülkenin kültürlerini karşılaştırıp ortak noktalarını bulmak için gayret harcamaya önem vermektedir. Kore Kültür Merkezi ile Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ nin ortaklaşa düzenlediği‘ Hacettepe Üniversitesi Sanat Müzesi Macsabal Koleksiyon Sergisi’ Kore ve Türkiye’ nin seramik alanında daha derin seviyede yakınlaşabilmesi için iyi bir fırsat olacağı ümidi vermektedir.
Bu sergiye değerli eserler sunan Hacettepe Üniversitesi’ ne, ayrıca Kore ve Türkiye arasında kültür, sanat, eğitim alanlarında her zaman destek sağlayan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Sayın Murat Tuncer ve Üniversite yetkililerine teşekkür ediyorum. Kore Kültür Merkezi sonraki zamanlarda da iki ülkenin kültür alışverişlerinin zenginleştirilmesi için emek verecektir. Bu yüzden sizin fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyoruz. Teşekkür ederim
Dongwoo CHO Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşar Kore Kültür Merkezi Müdürü