BNL4-2020 | Page 3

COLUMN | December 2020 | BNL | 3

INHOUDSOPGAVE

IN DE ACHTBAAN
04
06
12
14
17
20
22
23
27
32
35
39
41
BOUW IN BEELD
WAT BRENGT 2021 ? EEN VOORUITBLIK
ENQUÊTE CORONAMAATREGELEN
INSTROOM DYNAMISCH OP WEG
AANBESTEDEN DUURZAAMSTE OPDRACHTGEVER
NU BOUWEN AAN MORGEN
TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 2021 START CAMPAGNE
SOCIAL SUPPORT
REGIOKATERN
INNOVATIE STROOMWALS
10 MANAGEMENTVRAGEN AAN … RICHARD ROFFEL
ADVIES ONWERKBAAR WEER
VAKGROEPEN TECH IN MOTION Wat was het een bewogen jaar ! In januari , februari had ik niet voorzien welke impact het coronavirus zou hebben op ons land en op onze sector . We hadden net de ‘ PFAS looping ’ gehad , en zijn nog steeds misselijk omdat we de ‘ stikstofbocht ’ nog niet door zijn . Maar in de eerste maanden van dit jaar draaiden we lekker door en waren gestaag aan het klimmen .
Sinds 12 maart dreigden we echter langzaam in een vrije val van corona terecht te komen . Er was werk aan de winkel , als brancheorganisatie konden we daadwerkelijk het verschil maken voor jullie . Onze grootste prioriteit was om een bouwstop te voorkomen . Het Bouwend Nederland-team ging vanuit huis werken en schakelde naar de hoogste versnelling . Onder stoom en kokend water hadden we twee weken later als eerste sector een protocol om samen veilig door te werken . Daarmee hebben we de vrije val voorkomen .
Ondanks dat veel sectoren helaas noodgedwongen thuis zitten , ben ik daarom extra trots dat jullie iedere dag doorbouwen . En dat werd online ook massaal gedeeld tijdens onze # doorbouwers campagnes .
Maar ook thuis heeft een aantal door corona in een achtbaan gezeten . Ik leef mee met diegenen die ziek of herstellend zijn van corona , en wens hen die dierbaren verloren veel kracht toe . Ik hoop van harte dat we de feestdagen in goede gezondheid samen met onze vrienden en familie kunnen doorbrengen . Maar één ding is zeker , Bouwend Nederland blijft zich onvermoeibaar inzetten voor jullie . Ik hoop volgend jaar alleen wel op een rustiger attractie .
Maxime Verhagen Voorzitter Bouwend Nederland
43
COLUMN INGRID THIJSSEN
44 HOUTSKELETBOUW
45 ONMISBAAR
47 VERENIGING
53 BNL IN DE MEDIA