Söz konusu hükmün uygulanmasında, Sağlık Bakanlığının da görüĢleri doğrultusunda, hastanın ilk reçetesi esnasında doldurulacak olan " Ġlaç Güvenlik Ġzlem Formu " üç ay süresince geçerli olacağından, birinci ayın sonunda yazılacak yeni reçete için tekrar form doldurulmasına gerek olmayıp, sadece ilk formun fotokopisinin ibraz edilmesi yeterli olmaktadır.”
Ayrıca Kurum Ödeme Komisyonunca yapılan değerlendirmeler sonucu firmaların baz iskonto üzerindeki iskonto taleplerinin, tam sayı ya da buçuklu olarak verilebilmesinin uygun görüldüğü bildirilen duyurunun tam metni www. teb. org. tr adresinde yayınlandı.
Ayrıca konu 28.03.2012 tarih ve 38. A. 00.001302 sayılı yazı ile Bölge Eczacı Odalarına duyuruldu.
5.18) Birliğimize meslektaĢlarımız ve eczacı odaları tarafından yapılan bildirimlerde, Sosyal Güvenlik Ġl Müdürlükleri tarafından YeĢil Kart sahibi hastalara ait süresi dolmamıĢ olan 21.07.2011 tarihi öncesine ait raporların e-rapor olmadığı gerekçesiyle kabul edilmediği ve bu konuda kesinti uygulanacağının ifade edildiğine dair bildirimler ulaĢmakta idi.
Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu BaĢkanlığı ‟ na yapılan baĢvuruda 21.07.2011 tarihi itibariyle YeĢil Kart hak sahipleri için ilaç kullanım raporlarının elektronik olarak düzenlenmesi uygulamasına geçilmiĢ olduğundan, Kurum tarafından Ġl Müdürlüklerine bu raporların bitim tarihine kadar geçerliliği konusunda gereken talimatlandırmanın yapılması istenmiĢti.
Kurumdan baĢvurumuza cevaben gelen 16.03.2012 tarih ve 5186357 sayılı yazı ile, 21.07.2011 tarihinden önce Medula provizyon sistemine kaydedilen YeĢil Kart hak sahibi hastalarına ait ilaç sağlık raporlarının süresi sonuna kadar geçerli olduğu, konuya iliĢkin gerekli bilgilendirmelerin Sosyal Güvenlik Ġl Müdürlüklerine yapılacağı bildirildi.
Konu hakkında bilgilendirme www. teb. org. tr adresinde yayınlandı. 28.03.2012 tarih ve 38. A. 00.001309 sayılı yazı ile Bölge Eczacı Odalarına duyuruldu.
5.19) Birliğimize Sosyal Güvenlik Kurumu BaĢkanlığı ‟ ndan gelen 21.03.2012 tarih ve 5528791 sayılı yazı ile,
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ilgili maddeleri gereği oluĢturulmuĢ olan Ödeme Komisyonunda, Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ile Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine MüsteĢarlığının temsilcilerinin bulunduğu, Kurumun ilaç politikalarına yönelik kararlar alındığı, aynı eĢdeğer grupta yer alacak ilaçların belirlenmesinin de bu komisyon çalıĢmalarından olduğu,
Aynı eĢdeğer grupta bulunan ilaçların eczaneye hekim ya da hasta aracılığı ile mutlaka reçetede yazılı ilacın talebine iliĢkin bir bilgi verilmediği takdirde eczacının bu ilaçları birbiri yerine verme yetkisi bulunduğu, bu ilaçların sözleĢmeli eczanelerce, Eczanelerden Ġlaç Teminine ĠliĢkin Protokol ‟ ün 3. Uygulanacak Usul ve Esaslar baĢlıklı maddesinin 3.2.11. alt bendinde yer alan;
“ Reçetede ilacın ticari adı belirtilmeyip sadece kimyasal adı( etken madde adı) belirtilmiĢ ise eczacılar tarafından o etken maddeyi içeren piyasada bedeli en düĢük olan ilaç verilecektir. Pahalı olan ilacın verilmesi halinde en düĢük bedel üzerinden ödeme yapılır. Ancak provizyon sisteminde eĢdeğer ilaç uygulaması bandında yer alan ilaçlardan herhangi birisinin verilmesi halinde verilen ilacın bedeli ödenecektir.” hükmü doğrultusunda karĢılandığı,