Aidiyet 3. Sayı | Seite 48

Sona Doğru Gelirken

“ Karşınızda minik bir fikirle başlayan ve aşama aşama ilerleyerek , emeklerimiz ile somutlaştırdığımız dergimizin sıfırıncı sayısı . Gelenekselleşmesini ve TEB Ankara ' nın siz değerli üyelerinin katkılarıyla büyümesini istediğimiz projemizin oluşmasına tanık olmak tarif edilemez zevkler yaşattı , çabalarımızın sonuçlarını mümkün olan en iyi şekilde aldık . Emek , çabaları ve editörlerinin ısrarlarına karşı gösterdikleri hoşgörü için bütün Yönetim Kurulu üyelerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum . Sevgiyle kalın .”
Aidiyet 0 . Sayı Kapanış Yazısı
Değerli Aidiyet okurları , sevgili arkadaşlarım . Aidiyet ekibi adına , sizlere bültenimizin üçüncü ve görünür tarihte sonuncu sayısını sunmaktan mutluluk duyarım .
Yeri geldi boş zamanımızın çoğunu bu bültene ayırdık , yeri geldi elimizden gelenin daha iyisini yapmak için didindik durduk . Bu süreçte doğrularımız da oldu yanlışlarımız da . Ancak burada sizleri “ Neleri daha iyi yapabilirdik yahu ?” tarzı bir yazı ile tutma niyetinde değilim . Aksine , bu süreçte şahsım adına neleri kazanmayı hedeflediğimize ve kendi içimizde Aidiyet ’ in öneminin ne olduğuna değinmektir niyetim . 2021 yılında çıkardığımız Aidiyet ’ in “ Sıfırıncı ” sayısından günümüze kadar bu ekibin zaman zaman başında , kimi yerlerde içinde , son zamanlarda da dışında bulunan ancak bağını hiç koparmayan ( bazen de koparamayan ) bendeniz Ozan olarak sizlere bu yola çıkış hikayemizi anlatarak başlayayım .
Dönemin Yönetim Kurulu olarak , “ TEB Ankara bir bülteni hak ediyor bizce .” şeklinde bir fikir oluşmuştu kafamızda . Daha sonrasında içerisinde ne olabileceği , hangi içerikleri ne amaçlarla üretebileceğimiz gibi detaylara indikçe , potansiyelimizin ve yapabileceğimiz onca güzel etkinliğin büyüsüyle çalışma aşkına tutulduk .
Mezunlarla bağımızı kuvvetlendirmek için onlarla röportaj yapacak ve biz üniversite öğrencilerinin mezun grubu hakkında bilgilenmesini sağlayacaktık . Farklı hobileri farklı yazarlardan derleyip genel kültürümüzü arttıracak , film ve kitap eleştirileri ile tartışılacak konulara zenginlik katacaktık . Dönem içerisinde ne yaptığımızı sanki arşiv tutar edasında not alacak , etkinlik fotoğrafları ile süsleyerek anılarımızı somut bir forma büründürecektik . Yaptığımız birbirinden eğlenceli bulmacalar ile minik gülücükler oluşmasını sağlayacak , dernekte elimizde fotokopiden çıkarttığımız sorularımız ile koşturup duracaktık . Hatta kimi zaman , en saçma hikayeleri büyük bir iştahla oluşturup , sizlere sanki gerçekmiş gibi aktaracak ve kültürümüzden kesitleri içeren bir mizah ortaya koyacaktık .
Şu an durduğumuz yerden baktığım zaman , verdiğimiz tonla emeğin karşılığında bu konuştuklarımızın her birini yapabilmiş olmanın haklı gururu ve sevinci içerisindeyim .
En önemli amaçlarımızdan birisi de TEB Ankara içerisindeki herhangi bir arkadaşımızın , arzuladığı bir hedefi gerçekleştirmek için bir kıvılcım beklememesi gerektiği ve istediği taktirde TEB Ankara ’ yı güzelleştirip renklendirecek her şeyi yapabileceğini göstermekti . Bu yüzden kendimizi YK ’ dan bağımsız , kimi zaman TED ’ in yaramaz çocuğu gibi kuralsız gördük ve çalışma arkadaşlarımız sayesinde birbirinden güzel sayılar çıkardık . Bu ekiplerden kimisi YK oldu , kimisi en yakın arkadaşlarımız . Okuyanı ile , bizimle çalışanı ile TEB Ankara ’ da dokunduğumuz herkesi mutlu etmeye , bilgilendirmeye , çalışmaya teşvik etmeye ve somut işler üretmeye çalıştık . Emek sarf eden ve bizimle bu yolda elini taşın altına koyan herkes büyük bir teşekkürü hak ediyor .
46 Aidiyet