3. Sınıflar | Page 27

KARAKTER GÜÇLERİ DEDEKTİFİ

4 . HAFTA 3 . SINIF ETKİNLİKLERİ

KARAKTER GÜÇLERİ DEDEKTİFİ
Gelişim Alanı
Yeterlik Alanı
Kazanım / Hafta
Sınıf Düzeyi
Süre
Araç-Gereçler
Uygulayıcı İçin Ön Hazırlık
Sosyal-Duygusal Gelişim
Benlik Kavramı
Sahip olduğu karakter güçlerini fark eder ./ 4 . Hafta
3 . Sınıf
40 dk ( Bir ders saati )
1 . Sınıf mevcudu sayısınca renkli boncuklar 2 . Çalışma Yaprağı-1 3 . Çalışma Yaprağı-2 4 . Büyüteç 5 . Not kâğıdı ve kalem
1 . Renkli boncuklar bir kutu içerisine konur . ( Sınıf içinde oluşturulacak grup sayısı ile boncukların renk sayısı eşit olmalıdır .)
2 . Çalışma Yaprağı-1 ve 2 grup sayısınca çoğaltılır . 3 . Öğrenci sayısı kadar büyüteç . 4 . Öğrenci sayısı kadar not kâğıdı . 5 . Öğrenci sayısı kadar kalem .
1 . Uygulayıcı tarafından aşağıdaki yönerge verilerek etkinlik başlatılır :
“ Bugün sizlerin hem biraz dedektif hem biraz kâşif ama en çok da kendiniz olmanızı isteyeceğim . Bunun için önce içinde renkli boncuklar bulunan kutudan boncuk çekmenizi ve sonra da aynı renk boncuk çekenlerin biraya gelerek bir grup oluşturmasını istiyorum .”
2 . Öğrencilere renkli boncukları seçtirilir ve gruplar oluşturulur .
Süreç ( Uygulama Basamakları ):
3 . Çalışma Yaprağı-1 ve Çalışma Yaprağı-2 her gruba birer adet dağıtılır . 4 . Sonra uygulayıcı tarafından aşağıdaki yönerge okunur :
“ Artık açıklığa kavuşturmamız gereken bir durumla karşı karşıyayız . Nasıl biri olarak büyüyor olduğunuzu keşfetmeniz ve bunun için de hepinizin içindeki güçleri fark etmeniz gerekiyor . Bu çok özel ve daha önce bilinmeyen bir bilgi olacağı için de bugün hepiniz adeta dedektif gibi olmalısınız . İpuçlarını doğru bir şekilde takip ederek , kimin hangi karakter güçlerine sahip olduğunu ortaya çıkarmanız gerekiyor . Bunun için hepiniz kendi grubunuzda özenle ve dikkatli bir şekilde inceleme yapmalısınız . Bunu yaparken karakter güçlerini daha yakından farkedebilmeniz için büyüteç ve izleri takip etmek için not almaya ihtiyaç duyabilirsiniz .”
364