17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 75

Li

/

COPPERS OPENHARTIG !

TONI COPPERS

BOEK & BABBEL

Toni Coppers is Vlaanderens favoriete misdaadauteur . Hij schrijft al jaren mooie thrillers . De vele thrillerprijzen die hij in ontvangst mocht nemen , waaronder enkele Hercule Poirotpublieksprijzen , de Hebban Thrillerprijs , de Hercule Poirot Life Time Award en de Max Gouden Vleermuis Oeuvreprijs , getuigen daarvan .
De juryrapporten loven Toni ’ s talent om niet alleen ingenieuze plots te bedenken , maar ook ijzersterke personages . Toni schrijft over mensen van vlees en bloed . Zelden is iemand helemaal goed of helemaal fout . Slachtoffers en daders zijn levensecht . Net door dat menselijke element is Coppers lezen zo verslavend .
© PATRICK LEMINEUR

Li

75
In deze lezing praat Toni vol overgave over hoe zijn boeken ontstaan , waarom hij zo vaak een vrouw als hoofdpersonage kiest en hoe dat toch ook een beetje autobiografisch is . Hij geeft je een blik achter de schermen van het vak : hoe verloopt het schrijfproces , waar haalt hij zijn inspiratie , is er ooit angst voor het lege blad , …
Nog liever vertelt hij over de man achter de schrijver : wat drijft hem , waarvan ligt hij wakker en hoe werd hij een “ echte ” schrijver . Hij leest afwisselend voor uit eigen werk en vertelt anekdotes uit zijn heden en verleden die hem gemaakt hebben tot wie hij is .

De Boek & Babbels zijn een organisatie van De Bib en Cultuurcentrum Brasschaat met de steun van Literatuur Vlaanderen . /

DONDERDAG 24 APRIL 2025 / 20U / RUITERHAL ZAAL / VRIEND 6 EURO / VVK 7 EURO / KASSA 8 EURO
www . tonicoppers . be