17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 74

Th

/

KLEIN JOWANNEKE GAAT DOOD

MARTHA ! TENTATIEF / JOHAN PETIT

Th

© MARUSZAK . PHOTO
74
Met deze legendarische succesvoorstelling nam Klein Jowanneke in 2008 afscheid van zijn jeugd . Vandaag , vijftien jaar later , voelt hij het opnieuw : het leven glipt hem door de vingers . Dat is heftig , dat is triest , maar zo is het nu eenmaal . Binnenkort wordt hij vijftig en hij voelt dat het niet beter gaat , integendeel , het wordt alleen maar erger . Daarom , om het leven te vieren — nu het nog kan — gaat Klein Jowanneke nog eens dood .
“ Vanaf dat ge geboren wordt , zijt ge op weg naar het einde , maar het is pas als ge nen tijd onderweg zijt dat ge dat beseft .
Multi-instrumentalist Bart Voet en lichtkunstenaar Tim Clement zorgen voor de muziek .
Vanaf zijn afstuderen in ' 97 keek Klein Jowanneke naar de wereld rondom zich . Dat resulteerde in vier voorstellingen waarin zijn blik steeds scherper werd . ‘ Klein Jowanneke Gaat Dood ’ is tegelijkertijd het eindpunt en het hoogtepunt van de Klein Jowannekecyclus . Een eindpunt omdat het een beetje belachelijk is om uzelf op uw 48 Klein Jowanneke te blijven noemen .

Een hoogtepunt omdat pas na een wervelende vertelling van drie uur en vijf kwartier duidelijk wordt waarom de dood van Klein Jowanneke onvermijdelijk was . Hoe daar niks maar dan ook niks aan te doen is en waarom wij allen dat trieste lot met hem delen . /

DONDERDAG 3 APRIL 2025 / 20U / RUITERHAL ZAAL / VRIEND 16 EURO / VVK 18 EURO / KASSA 20 EURO
www . marthatentatief . be