17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 37

Li

/

DUOGESPREK

TÜLIN ERKAN & TULY SALUMU

BOEK & BABBEL

Tülin Erkan ( 1988 ) groeide op in Oostende bij een Franstalige moeder en een Engelstalige grootmoeder . Haar zomers bracht ze door bij haar vader in Turkije . Wanneer mensen haar als half omschrijven , voelt ze zich vooral dubbel .
© SEBASTIAN STEVENIERS
Haar debuut ‘ Honingeter ’ speelt zich af op de luchthaven van Istanbul en roept een verstilde sfeer op waarin moedertaal en vaderland elkaar overlappen tot het botst . Tülin breekt een lans voor traagheid , beschouwt verbeelding als een overlevingsmechanisme en taal als een plek om in te wonen . ‘ Honingeter ’ werd genomineerd voor de Boon 2023 in de categorie Fictie / Non-fictie .
Tuly Salumu kan je kennen als journalist , maar ook als schrijfster van ‘ Bintje ’. De kern van het verhaal is de moeilijke relatie tussen een vader met een migratieachtergrond en zijn dochter . Dat is deels gestoeld op haar eigen ervaring . " Ik heb twee vaders die ik graag zie : mijn pluspapa en mijn biologische vader ."

Li

37
Met haar debuut wil Salumu mensen anders doen denken over maatschappelijke thema ' s . " Ik wil een boodschap uitdragen over diversiteit , moederschap , de vader-dochterband . Door mijn eigen leven eraan te verbinden , zet ik de boodschap kracht bij ."
© OPHÉLIE MOUTON

De Boek & Babbels zijn een organisatie van De Bib en Cultuurcentrum Brasschaat met de steun van Literatuur Vlaanderen . /

DONDERDAG 12 DECEMBER 2024 / 20U / RUITERHAL ZAAL / VRIEND 6 EURO / VVK 7 EURO / KASSA 8 EURO
www . tulinerkan . com www . tulysalumu . be