17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 36

Th

/

SONGS FOR NO ONE

NASTARAN RAZAWI KHORASANI

Th

36
© JULIAN MAIWALD
Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in ‘ Songs for no one ’ mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje , wonend in de Islamitische dictatuur van Iran . Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten , dialogen , gedichten en songs .
Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is ‘ Songs for no one ’ een portret van een verborgen samenleving en wordt er getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft . ‘ Songs for no one ’ won de BNG Bank Theaterprijs in 2020 en 2021 . In 2022 werd de voorstelling geselecteerd door Het TheaterFestival Vlaanderen als een van ‘ de meest belangwekkende , maatschappelijk relevante en vernieuwende voorstellingen ’ van het afgelopen seizoen .

Wat betekent het om in een dictatuur te moeten leven ? Met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande ? ‘ Songs for no one ’ gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid , over onvrijheid in het dagelijkse leven en over toekomstdromen van vrijheid . /

“ Als ze zingt , danst en rapt , voel je de bizarre werkelijkheid achter geblindeerde ramen in een land waar verraad , blokkades en geheime diensten weliswaar kinderlevens infecteren , maar hun dromen niet .” (****, De Volkskrant )
STIP !
WOENSDAG 11 DECEMBER / 20U / THEATER HEMELHOEVE / VRIEND 12 EURO / VVK 14 EURO / KASSA 16 EURO
www . nastaran . nl