17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 26

Fa

Fa

26

/

LAMPJE

THEATER FROEFROE & JOHNNY MUS

‘ Lampje ’ is een verhaal over vaders , vriendschap en mogen zijn wie je bent . Een avonturenroman met een waanzinnige heldin , maar ook een sfeervol en poëtisch hedendaags sprookje .
Lampje woont met haar vader in een vuurtoren . Haar vader is vuurtorenwachter , hij heeft maar één been en is een dronkaard . Lampje moet regelmatig helpen om de vuurtoren elke avond brandend te houden . Op een stormachtige dag gaat het mis : de lamp brandt niet , vader was weer dronken . Een schip slaat te pletter tegen de rotsen , er zijn slachtoffers en de gemeente wil maatregelen . Lampje wordt uit huis gehaald . Ze wordt geplaatst , voor haar eigen goed , weg van haar vader in het Zwarte Huis . Het Zwarte Huis is een kasteel dat eigendom is van een schatrijke zeekapitein . Niemand wil er werken omdat er een monster woont , maar Lampje gelooft niet in monsters .

/

POPPENGEWELD , ACTEURSTALENT , LIVE MUZIEK EN VIDEO .

Mieke Laureys en Marc Maillard gaan na de bewerking van ‘ Gitte ’ opnieuw een kanjer van de jeugdliteratuur te lijf . Ze bewerken het boek tot een voorstelling waarin beeld en theater elkaar heerlijk optillen .

Een voorstelling vol poppengeweld , acteurstalent , live muziek en video voor iedereen vanaf 9 jaar . /

STIP ! 9 +
ZATERDAG 23 NOVEMBER 2024 / 19U / THEATER HEMELHOEVE / VRIEND 5 EURO / VVK 7 EURO / KASSA 9 EURO
MET MIEKE LAUREYS , BERT DOBBELAERE , GERT DUPONT , ANNELORE STUBBE , CHANOU MEKENKAMP ( STAGE ), TANYA ZABARYLO E . A . LIVE MUZIEK SAMUEL RENASCENT ( VEKEMAN )
www . froefroe . be