17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 25

Th

/

PATRICIA

PETER DE GRAEF , KARLIJN SILEGHEM & LIESA NAERT

U hebt het wellicht niet door , maar u leeft in een wereld die niet bestaat , een interpretatie van de werkelijkheid . Ook de exacte wetenschap tovert een wereld tevoorschijn die we zelf verzonnen hebben . De meten-is-weten-wereld waarin voor verveling , hoop , achterbaksheid , waarheidsliefde en goesting in een sigaret geen plaats is omdat dat soort dingen niet kan gemeten worden .
© ERWIN DE KEYZER

Th

25
U past uw verzinsels voortdurend aan , aan wat u tegen komt en dat wat u tegen komt past u aan aan uw verzinsels . U zorgt er ook voor dat ze niet te zeer afwijken van de verzinsels van andere mensen door tijdens gesprekken de dingen die u zegt te larderen met zinnetjes als ’ Snapt ge ?’, ‘ Begrijpt ge wa ’ k bedoel ?’. ‘ Zie je ?’, ’ Toch !?’, ‘ Vindt ge dat nu ook niet ?’, ‘ Is toch zo ?’, ‘ Ja maar ja !’, ‘ Awel en van daar dat … ‘ enz .

Zo verzinken we collectief in een moeras van vermeendheden en we hebben het niet in de gaten . We denken dat het echt is wat we verzonnen hebben . We zijn er van overtuigd dat we realisten zijn . Ondertussen bobbelt de wereld richting afgrond , als een knikker die uit een broekzak is gevallen . Iedereen ziet het gebeuren , maar niemand weet het te stoppen . Omdat de wereld waarin we leven een verzinsel is . /

DONDERDAG 21 NOVEMBER 2024 / 20U / THEATER HEMELHOEVE / VRIEND 16 EURO / VVK 18 EURO / KASSA 20 EURO
TEKST PETER DE GRAEF SPEL KARLIJN SILEGHEM , LIESA NAERT & PETER DE GRAEF