17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 12

Th

/

DE MADONNA VAN HET MOERAS

JESSA WILDEMEERSCH & LES YEUX BLEUS

Jessa Wildemeersch verweeft persoonlijke verhalen , kunstgeschiedenis en historische gebeurtenissen tot een meeslepend epos en een meedogenloze ontdekkingsreis .

Th

12
Wanneer Lumi in een barokke kerk in Rome een altaarwerk van Rubens ontdekt , wordt ze terug in de tijd gekatapulteerd . Twintig jaar geleden zag ze een reproductie van deze Madonna met Kind in de kelder van een vriend in Jersey City . Hoe meer Lumi zich verdiept in het werk en de omgeving rond de kerk , hoe dwingender haar herinneringen zich aan haar opdringen . Het leven van Lumi wordt een soort spiegelpaleis , waarin heden en verleden met elkaar in dialoog gaan en je nooit zeker weet uit welke richting de echo weerklinkt . In een geraffineerde en heldere stijl zet Jessa Wildemeersch een overtuigend hoofdpersonage neer dat je gaandeweg steeds meer aangrijpt .
Recent verscheen haar debuutroman ‘ De madonna van het moeras ’ bij Horizon . Met les yeux bleus maakt ze een theaterversie van haar roman . ‘ De madonna van het moeras ’ is een verfijnd en slim gecomponeerd verhaal dat pendelt tussen Brussel , New York en Rome .
Jessa Wildemeersch ( 1978 ) is theatermaker , actrice en auteur . Ze studeerde aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen . In CC Brasschaat was ze voordien al te gast met o . a . ‘ Paradise Blues ’, ‘ Ik ben mijn straat ’ en ‘ Den Beer heeft mij gezien ’. Over het boek :
“ Een mooi opgebouwd , vlot verteld verhaal met een intrigerende plot en een verrassende wending .” ( Ans Vroom - Feeling )

/

VRIJDAG 4 OKTOBER 2024 / 20U / THEATER HEMELHOEVE / VRIEND 14 EURO / VVK 16 EURO / KASSA 18 EURO
www . jessa . be