1. Sınıflar | Page 143

Çalışma Yaprağı 1
“ Sevgili çocuklar … Sizleri arkadaşım Mercan ile tanıştırmak istiyorum . Arkadaşımız Mercan , çok sevimli bir kaplumbağadır . Okula yeni başlayan Mercan , okuma ve yazmayı öğrenmeye çalışmaktadır . Okula ilk başladığında kalem tutmayı beceremediği için harfleri yazarken çok zorlanmıştır .”
Burada durun ve öğrencilere aşağıdaki soruyu yöneltip öğrencilerin cevaplarını aldıktan sonra hikâyeye devam edin …
Sizce Mercan kalem tutmayı başarmak için hangi yolları denemelidir ?
“… bu yolları deneyerek kalem tutabilmeyi başaran Mercan yazma konusunda ustalaşmaya başlamıştır . Mutlu bir şekilde okula gitmeye devam eden Mercan , bir süre sonra okuma çalışması yaparken bazı harfleri birbiriyle karıştırmaya başlamıştır . Örneğin “ b ” ve “ d ” harflerini okurken arada bir kafası karışmaktadır .”
Burada durun ve öğrencilere aşağıdaki soruyu yöneltip öğrencilerin cevaplarını aldıktan sonra hikâyeye devam edin …
Sizce Mercan bu harfleri karıştırmamak için neler yapabilir ?
“ Harfleri karıştırmamak için okul psikolojik danışmanından / rehber öğretmenden yardım alan Mercan , giderek kendini okuma konusunda daha iyi hissetmiştir . Okulun ilerleyen zamanlarında okuma ve yazma ile sorunlarını çözebilen Mercan , bu sefer de okula gelirken bazı eşyalarını yuvasında unutmaktadır . Anne kaplumbağa sürekli Mercan ’ a eşyalarını önceden düzenlemesini hatırlatsa da , bazen eşyalarını okulda bazen de yuvasında unutmaktadır …”
Burada durun ve öğrencilere aşağıdaki soruyu yöneltip öğrencilerin cevaplarını aldıktan sonra hikâyeye devam edin …
Sizce Mercan okula gelirken ve okuldan dönerken eşyalarını unutmamak için neler yapabilir ?
163