5 . Herkesten bacaklarını iki yana açması istenir . Grubun başındaki öğrencilerin her birine bir top verilir . Aşağıdaki yönerge ile oyun devam ettirilir :
Süreç ( Uygulama Basamakları ):
“ En baştaki arkadaşlarınız benim komutumla topu bacaklarının arasından arkaya doğru verecek her öğrenci topu kaçırmadan bir sonrakine gönderecek . Top arkaya ulaştığı zaman arkadaki topu alıp öne geçecek ve yine arkaya doğru vermeye başlayacak . Oyunun başında en önde olan arkadaşınız tekrar topu alıp öne geldiğinde oyun tamamlanır . Hangi grup daha önce bitirirse oyunun kazananı olur . Anlaşıldı mı ? Hazır mısınız ? Başlayın !
6 . Oyun tamamlandıktan sonra kazanan grup herkes tarafından alkışlanır .
7 . Uygulayıcı “ Hepimiz eğlendik mi ?”“ Az önce oynadığımız oyunun kazananı da kaybedeni de oldu fakat aslında oyunu oynayan herkes kazandı . Çünkü bir oyun sırasında en büyük kazanımımız her zaman için eğlenmektir . Eğer eğlendiysek hepimiz kazanmış oluyoruz . Alkışlayın kendinizi .” diyerek etkinliği sonlandırır .
Kazanımın Değerlendirilmesi :
-
1 . Eğer bahçeye çıkmak mümkün değilse sınıf ortamı etkinliğe göre düzenlenir .
Özel gereksinimli öğrenciler için ;
Uygulayıcıya Not :
1 . Süreç kısmında yer alan top oynama etkinliği sırasında akran eşleştirmeye yer verilerek akran desteği sağlanabilir .
2 . Etkinliğin tamamlanması için ek süre verilebilir . 3 . Oyun sırasında öğretmen model olarak destek sağlayabilir .
Etkinliği Geliştiren :
Sibel TOSUNER
157