Digital publication | Page 57

Televisiemaker Han Peekel overleden op 75-jarige leeftijd

Televisiemaker Han Peekel is overleden. Zijn dochter heeft het bericht van 'de Telegraaf' over zijn overlijden bevestigd. Han is 75 jaar geworden. Hij overleed op Bali, onverwacht, aldus zijn dochter, aan een hartinfarct rond 18.20 uur Nederlandse tijd.

De Rotterdammer was vooral bekend van tv-programma's als Wordt Vervolgd  en  TV-monument. In het stripprogramma Wordt Vervolgd, dat van 1982 tot 1997 op televisie werd uitgezonden, mochten kinderen hun favoriete stripfiguur, bijvoorbeeld Donald Duck, nadoen. "Ik ben ..., 6 jaar en ik doe Donald Duck na", klonk het dan, waarna het betreffende kindje dan ging 'praten' met de stem van Donald Duck. Han was naast tv-maker ook radiopresentator, tv-producent en hij schreef boeken en maakte muziek.

Han overleed tijdens een vakantie op Bali, waar hij vaker naartoe ging om de Nederlandse kou te ontlopen, zo zegt zijn dochter. "Mijn zusje werd gebeld dat hij was opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij niet vertrouwde hoe hij zich voelde", zo vertelt dochter Cato-Margo, die nog in Nederland is, aan het  ANP. Niet veel later was Han overleden. "Als het iemand anders was geweest, had ik misschien geen contact met de pers opgenomen", legt Cato-Margo uit. "Maar mijn vader wilde altijd alles met een 'bang' doen. Dus dat doe ik nu graag voor hem."

Over zijn afscheid zei de presentator in een aflevering van het tv-programma ‘De Kist’: „mijn afscheid moet een feestje worden.” Zo keek hij ook terug op zijn leven, waaraan op zijn geliefde Bali door een hartaanval een einde kwam. Han is bijgezet in het familiegraf te Laren bij zijn moeder en vrouw Theya. Dat gebeurde, zonder publiek, in familiekring.

Foto: Han en zijn overleden vrouw Theya.