In 1973 keerde hij definitief terug naar Nederland waar hij met zijn partner Jan Neurenburg in Den Haag restaurant Nostalgia en de erboven gelegen Galerie Adrian Stahlecker opende.
Veel bekende personen uit de showbizz en theaterwereld poseerden voor hem zoals Prinses Irene, Mary Dresselhuys, Charlotte Kôhler, Mathilde Willink, Yvonne Keuls, Ine Veen, Mariska Veres, Jan Blaaser, Willy Alberti, Ernst Jan Beeuwkes, Albert Mol en Tante Leen en Johnny Jordaan.
Met Mathilde Willink had hij een kortstondige en tumultueuze relatie.
Adrian droeg een reeks tekeningen en schilderijen op aan zijn muze en favoriete Hollywood-ster Marlene Dietrich. Het krachtige, expressionistische werk van Adrian kreeg door de jaren heen veel aandacht en werd uitvoerig in de pers gepubliceerd.
Het standaardwerk Pieter Scheen schreef over zijn werk: 'A.S. schildert in expressionistische trant portretten (die knap van uitvoering zijn, stillevens en landschappen'.
Met zijn portretten van leden van de koninklijke familie was hij te gast in een aantal TV-programma’. In 2000 begon hij ook met schrijven en publiceerde zijn eerste boek Duitse kunstenaars en artiesten op de vlucht voor het naziregime, dat tijdens een presentatie in Hotel des Indes werd aangeboden aan de heer Nafthaniel, de toenmalige directeur van het Cidi.
Inmiddels zijn er 22 boeken verschenen die in de meeste gevallen over de filmgeschiedenis gaan .
Fong Leng
Adrian bij het schilderij van zijn partner Jan die hij in 1964 schilderde