בית הספר הממלכתי קהילתי ירוק ע " ש י. מ. פינס גדרה תרבות ישראלית ערכית- חינוך לגאווה ישראלית
מפגש
1
2
3
4
נושא המפגש
* הכרות בין חברי הקבוצה
* הצגת נושאי התכנית " טעימלי " ובריא
גילוי הרגלי התזונה של התלמידים דרך פירמידת המזון
הרגלי אכילה נכונים
סדנה לעידוד ילדים לאכול פירות וירקות
תוכן המפגש
משחקי היכרות.
נתלה על הלוח פלקט של פירמידת המזון ריקה ללא מרכיביה. נשאל את הילדים אם הם מכירים את הפירמידה הזו? מה חסר לה? יחד עם הילדים נמקם את מרכיבי המזון פחמימות, ויטמינים, דגנים. שהם יהיו כתובים על רצועות בריסטול(. לאחר מכן כל ילד ינסה למקם את שמו והמאכל שלו בפירמידה.
נציג את נושא התכנית ומהותה. נכין כתר + שם + מאכל
במליאה נשוחח על מרכיבי פירמידת המזון וחשיבותם. ניתן דוגמאות שונות למרכיבים דוגמה: פחמימות- פסטה, לחם...
התלמידים יקבלו דף ריק המכיל בתוכו את מרכיבי פירמידת המזון ומעיתונים שונים יגזרו את מרכיבי אבות המזון וידביקו בפירמידה דוגמה: פחמימות- פיצה, לחם, אורז.
דיאגרמות הארוחות: אערוך עם התלמידים סקר ובו הם יצטרכו לענות על מספר שאלות הקשורות למספר הארוחות שכל אחד אוכל ביום.
נאמוד על ממצאי הדיאגרמה ונסיק מסקנות. נתייחס לחשיבות ארוחת הבוקר וכן יתר הארוחות.
במרכז כל שולחן יוצבו צלחות עם פירות וירקות קלופים וחתוכים וכן שיפודי עץ. כל תלמיד יקבל שני שיפודים ויכין על פי טעמו שיפודים עם הפירות והירקות שהוא אוהב – בניסיון לעודד אותם לנסות גם מאכלים שהם לא מכירים ולא רוצים לטעום.
11