Προφήτης της Νέας Σμύρνης τεύχος 41 Ιούνιος 2017 Ο Προφήτης Tεύχος 48 Μάρτιος 2018 | Page 5

5 ΑΠΟΨΗ

5 ΑΠΟΨΗ

31 Μαρτίου 2018
Κατάρρευση Της Δημόσιας Τάξης
Της Ζωής Ράπτη Δικηγόρου , LLM Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος στη Ν . Δ
Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ . Τσίπρας επισκέφθηκε τη Φυλή Αττικής όπου μίλησε για κάτι το οποίο τείνει , με ευθύνη δική του αλλά και της κυβέρνησής του , να εξαφανιστεί : τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών . Όταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θυμίζει λατινοαμερικάνικη παραγκούπολη όπου οι συμμορίες ανταλλάσσουν πυροβολισμούς , είναι τουλάχιστον αστείο να γίνεται λόγος για τη δημόσια τάξη από ένα πολιτικό πρόσωπο που ανέβηκε στην εξουσία υποσχόμενο κατάργηση των ΜΑΤ .
Ωστόσο , ακόμα και στο πεδίο των εξαγγελιών ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργαζόμενοι ΑΝΕΛ έχουν πρόβλημα στο να αντιληφθούν πώς μπορεί να διεξαχθεί ένας πόλεμος εναντίον της εγκληματικότητας .
Αποδείξεις της ανικανότητας και της απροθυμίας της κυβέρνησης να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα είναι η πικρή καθημερινότητα των πολιτών και το γεγονός ότι δεν έχει μείνει ούτε μία πολυκατοικία άθικτη από τις ληστρικές επιδρομές των διαρρηκτών , δεν έχει μείνει ούτε σταθμός του ΗΣΑΠ και του Μετρό που να μην ξαφρίζουν τους στριμωγμένους επιβάτες οι συμμορίες των πορτοφολάδων , δεν έχει μείνει ούτε μία γειτονιά όπου οι συμμορίες της βίας δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους .
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εξαγγείλει σύνθετα και μεγαλεπήβολα σχέδια για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες . Ούτε έχει κατά νου να … πρωτοτυπήσει . Η μόνη αληθινά και ουσιαστική καινοτομία που μπορεί να γίνει είναι να αφεθεί η ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της , να ενισχυθεί σε προσωπικό και σε υλικά μέσα και , φυσικά , να γνωρίζει ότι έχει την απόλυτη στήριξη της πολιτείας στην επιτέλεση της αποστολής της .
Κατά τα άλλα , όπως κατ ’ επανάληψη έχει δεσμευτεί η Νέα Δημοκρατία , για να αντιστρέψουμε το κλίμα της ανασφάλειας πρέπει να :
Να σπάσουμε το άβατο των Εξαρχείων και τις εστίες εγκληματικότητας παντού στη χώρα .
Να καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασμένους για κακουργήματα .
Να δημιουργήσουμε φυλακές υψίστης ασφαλείας . Να ενδυναμώσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ .
Βάλτε Ορια Στα Παιδιά Σας Βοηθά Τη Συναισθηματική Ισορροπία Τους
Να ενεργοποιήσουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ .
Να αλλάξουμε το νόμο για το άσυλο στα Πανεπιστήμια , ώστε να λειτουργεί ως άσυλο ιδεών και όχι άσυλο εγκληματιών και κάθε λογής παρανόμων .
Λίγες κινήσεις , αποφασιστικές και άκαμπτη θέληση να εξασφαλιστεί το στοιχειώδες για τους Έλληνες : το κράτος να προστατεύει τη ζωή , την τιμή και την περιουσία τους . Αυτό μπορούμε και θέλουμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε .
της Έλενας Νιαβή Ψυχολόγος / Παιδοψυχολόγος
Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα στην υπερ-προσφορά , την αυτοθυσία και την συνεχή υποχωρητική ανατροφή , υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχει οδυνηρές συνέπειες για αυτά . Τα παιδιά που δεν λαμβάνουν καθοδήγηση , ούτε κάποια κατεύθυνση , ασυνείδητα θεωρούν τους εαυτούς τους ασήμαντους . Νιώθουν συνεχόμενο άγχος και έντονο θυμό και δεν είναι λίγες οι φορές , που στρέφουν τον θυμό και την οργή τους οπουδήποτε θεωρώντας ότι
κάποιος άλλος ευθύνεται για το εσωτερικό χάος που νιώθουν .
Τα παιδιά αυτά είτε θα έχουν μία έντονη παραβατική συμπεριφορά , είτε θα εκδηλώσουν καταθλιπτική συμπεριφορά , στρέφοντας οπουδήποτε τον θυμό που έχουν για τους γονείς .
Τα παιδιά χρειάζονται ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ από τους γονείς που θα λειτουργήσουν σαν « καθοδηγητές » τους . Οι κανόνες και τα όρια πρέπει να είναι ξεκάθαρα , καθώς και οι προσδοκίες των γονέων , ώστε να παρέχουν στα παιδιά ελευθερία , έκφραση , αλλά ασφάλεια , που θα τους φέρει την ηρεμία και ευτυχία . Χρειάζεται λοιπόν ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και ορίων .
Τα παιδιά αντιδρούν αρνητικά - συναισθηματικάστα όρια που βάζουν οι γονείς , με αποτέλεσμα εκείνοι να νιώθουν ενοχές . Ο κυριότερος λόγος που οι γονείς πρέπει να θέτουν
ξεκάθαρα όρια είναι γιατί
μέσω
αυτών
εμπνέουν
ασφάλεια στα παιδιά .
Θέτοντας
όρια
στα
παιδιά , αυτά μπορεί να
εκδηλώσουν
δυσαρέσκεια
που
εκφράζεται
με
απογοήτευση , λύπη μέχρι
και θυμό . Σε αυτή την
περίπτωση οι γονείς πρέπει
να
μένουν
σταθεροί ,
αποδεχόμενοι
τη
δυσαρέσκεια
των
παιδιών ,
αλλά
ταυτόχρονα
να
προσπαθούν
να
κατανοούν
τα
συναισθήματά τους .
Πολλοί
γονείς
έχουν δυσκολία στο
να βάλουν
όρια ,
επειδή
πιστεύουν
ότι
« περιορίζουν »
την
ελεύθερη
έκφραση των παιδιών τους . Όταν όμως εφαρμόσουν τα όρια με
σταθερότητα και συνέπεια τότε η αλλαγή και η ομαλοποίηση στη συμπεριφορά
των
παιδιών
τους
είναι
εξαιρετική .
Τα
προσκολλημένα ,
γκρινιάρικα και απαιτητικά
παιδιά σταματούν ξαφνικά
να
προσπαθούν
να
ελέγχουν κάθε κατάσταση
και αποκτούν την ικανότητα
να
συγκεντρώνονται ,
να
κοινωνικοποιούνται ,
να χαλαρώνουν και να εκφράζουν τη χαρά τους . Αυτό είναι ελευθερία , συναισθηματική ευφυΐα και δίνει την δυνατότητα να εξελιχθούν τα παιδιά σε υγιείς και ολοκληρωμένες προσωπικότητες .