Προφήτης της Νέας Σμύρνης τεύχος 41 Ιούνιος 2017 Ο Προφήτης Tεύχος 44 Νοέμβριος 2017 | Page 2

25 Νοεμβρίου 2017 ΤΟΠΙΚΑ
Σήκωσαν μπαϊράκι Ζαβός – Καστόρης
25 Νοεμβρίου 2017 ΤΟΠΙΚΑ

2

Τα Δημοτικά Συμβούλια Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, αλλά ειδικά αυτό του Οκτωβρίου, είχαν πολλά και σημαντικά σημεία πολιτικού σχολιασμού.
Απομονώσαμε δύο πρόσωπα – έναν από τη Δημοτική Αρχή και έναν από την παράταξη Κουτελάκη – που, για διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας, μας « τράβηξαν την προσοχή ».
« Σπάει τη γραμμή » Τζουλάκη ο Ζαβός
Ξεκινώντας από τον Αλέξανδρο Ζαβό της παράταξης του Δημάρχου, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Οκτωβρίου είδαμε πόσο εύκολα – στο θέμα της παραχώρησης ή μη των σχολικών κτηρίων στα πολιτικά κόμματα – έσπασε τη γραμμή του Δημάρχου και πολιτικού του προϊσταμένου, ψηφίζοντας να μην παραχωρούνται. « Απέναντί » του ήταν, όχι μόνο ολόκληρη η παράταξή του ψηφίζοντας θετικά, αλλά σχεδόν ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Αλέξανδρος Ζαβός είναι Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου που διαχειρίζεται – πολύ τεχνοκρατικά μάλιστα από ότι ακούγεται – τη Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Νέα Σμύρνη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατ’ επανάληψη και πιέζοντας πολιτικά έχει καταφέρει να πάρει έκτακτα κονδύλια από το Δημοτικό Προϋπολογισμό – πέραν της κρατικής επιχορήγησης του ΝΠΔΔ – με σκοπό να ρυθμίσει τις όποιες παλιές οφειλές του Νομικού Προσώπου, όπως αυτές κληρονομήθηκαν από την προηγούμενη πρόεδρο Γαλανοπούλου.
Στη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου του μήνα Οκτωβρίου, ο Ζαβός σε πρόταση παραχώρησης σχολικού συγκροτήματος στο ΚΚΕ για εκδήλωση – εκδήλωση που για χρόνια η Δημοτική Αρχή εγκρίνει – εισηγήθηκε να μην γίνει δεκτή με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί ένα κόμμα να γίνεται δεκτό εντός της σχολικής κοινότητας, παρουσιάζοντας μάλιστα και σχετική νομοθεσία. Το ενδιαφέρον είναι ότι, όπως ο ίδιος δήλωσε στο Συμβούλιο του μήνα, η εισήγησή του έγινε δεκτή ομόφωνα από το Συμβούλιο του Νομικού προσώπου( τους παρόντες φυσικά). Μάλιστα, σχολιάζοντας, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γίνονται εξαιρέσεις και πως όλα τα κόμματα θα πρέπει να γίνονται δεκτά, εφόσον γίνεται δεκτό το ΚΚΕ.
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Άγγελος Βρεττός έφερε – φυσικά ενοχλημένος – το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου μετά από διευκρινιστική απόφαση – επεξήγηση περί « ειδικών » εκδηλώσεων, έγινε αντιληπτό ότι τέτοιες αποφάσεις τις λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι η Σχολική Επιτροπή που απλώς κάνει εισήγηση.
Στην ψηφοφορία λοιπόν, με εξαίρεση τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου και την Ελένη Κασίμη της « Παράταξης Κουτελάκη », όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν υπέρ της παραχώρησης του σχολικού συγκροτήματος στο ΚΚΕ.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημάκης( Συμπολίτευση), Γιατζίδης( Συμπολίτευση) και Πανταζής( Αντιπολίτευση) είναι και μέλη του Νομικού Προσώπου
ΕΔΡΑ: Ομήρου 21 Νέα Σμύρνη, 171 21 τηλ: 211 4075868 www. dhmosiografos. gr email: profitis. ns @ gmail. com info @ dhmosiografos. gr
ΚΩΔ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ 341038 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΛΗΣ & ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Συντακτική Ομάδα Ε. Σ. Η. Τ. Λ. ΣΥ. Μ
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και, ενώ είχαν εισηγηθεί αρνητικά επί του θέματος, στο Δημοτικό Συμβούλιο άλλαξαν άποψη.
Τώρα βέβαια πως γίνεται κάποιος να μην θέλει κάτι πριν μέρες και μετά να το ξανασκέφτεται και να αλλάζει γνώμη, μόνο στο Γιατζίδη το δικαιολογούμε ως « παραταξιακή πειθαρχία ». Για το Δημάκη δεν μας δημιουργεί καμία έκπληξη... Το συνήθιζε και στην Παράταξη Κούπα. Ο Δημήτρης Πανταζής όμως γιατί;
Να τονισθεί δε πως στην εύστοχη επιχειρηματολογία του Παναγιώτη Πάντου περί δημιουργίας πλαισίου για τέτοιες ειδικές αποφάσεις, ο ίδιος επικεφαλής της Παράταξης « Στροφή Νέας Σμύρνης » « επιτέθηκε » και προσωπικά στο Ζαβό, με τρόπο και φράση που δεν συνηθίζει, με αποτέλεσμα να χάσει όλες τις εντυπώσεις και κυρίως να αναγκαστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει, ως όφειλε, « συγνώμη από το Σώμα ». Φάνηκε πως η επιχειρηματολογία Ζαβού περί αναγκαστικής ελεύθερης πρόσβασης στα σχολικά συγκροτήματα όλων των κομμάτων « τσίγκλησε » τον Πάντο, ο οποίος έλαβε, κατά τη γνώμη του, σαφές υπονοούμενο για πιθανή ελεύθερη πρόσβαση Ακροδεξιών( Χ. Αυγή) κομμάτων, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η συζήτηση για λίγο σε « φασιστικά » και μη κόμματα.
Κλείνοντας για τον Αλέξανδρο Ζαβό να πούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που « σηκώνει μπαϊράκι » πολιτικά καταψηφίζοντας εισήγηση του Δημάρχου Τζουλάκη( βλ. ακίνητο Πιπερίδη μεταξύ κάποιων άλλων περιπτώσεων), με αποτέλεσμα να δώσει « τροφή » στον Κουτελάκη να σχολιάσει πολιτικά – σωστά μάλιστα – τη διαφωνία Νομικού Προσώπου και Παράταξης, ζητώντας εμμέσως πολιτικές ευθύνες από το πρόσωπο του Προέδρου. Ίσως τελικά οι διαφορετικότητα των απόψεων να μην παραμένει μόνο στις ενδοπαραταξιακές συνεδριάσεις της Δημοτικής Αρχής, όπως φάνηκε ακόμη μια φορά ξεκάθαρα.
Στα « διασκεδαστικά » του όλου θέματος είναι πως ακούστηκε ότι στο επόμενο Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου υπήρξε έντονος τσακωμός – που ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια – μεταξύ μελών με θέμα την αλλαγή της απόφασης τους εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος ας αναλάβει τις διαχειριστικές ευθύνες του ώστε να μην επαναληφθούν.
Θέση επί του θέματος: « Ελεύθερη πρόσβαση φορέων στα σχολικά συγκροτήματα » πήρε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, απαντώντας έτσι και στο αίτημα του « Π », που θεώρησε σκόπιμο να την ζητήσει από το Προεδρείο και η οποία είναι η ακόλουθη:
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ
ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Νέα Σμύρνη, 8 / 11 / 2017 ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ 32-34, 17122 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΛ. 2109417880 E-mail: egkns @ yahoo. gr Προς: Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου Κοιν: 1) Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων
Γονέων Α’ βάθμιας & Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης 2) Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τοπικό Τύπο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
www. profitis. dhmosiografos. gr
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Ένωση Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου και Λοιπών Σύγχρονων Μέσων- Αρ. Πρωτοδικείου Διαταγή 101 / 6-12-2013 ΑΜ 29896 Πρόεδρος: Εριέλλα Χρυσού, μέλος Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης- ΠΑ. Δ. Ε ΜΜΕ- ΑΜ 265
Φωτογραφίες και κείμενα δεν επιστρέφονται Το έντυπο φέρει ευθύνη μονό για τα ανυπόγραφα άρθρα Τα ενυπόγραφο άρθρα δεν εκφράζουν τις θέσεις και τις απόψεις του. Οι μακέτες διαφημιστικών καταχωρήσεων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, αν ζητηθούν χρεώνονται χωριστά. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση κάθε δημοσιεύματος ή καταχώρησης μόνο με την έγγραφη άδεια του εντύπου
Έχοντας ενημερωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου( 25 / 10 / 2017) έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την παραχώρηση των σχολικών χώρων για την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων, σας γνωστοποιούμε τη θέση του Δικοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας αναφορικά με το θέμα: Πάγια και διαχρονικά είμαστε υπέρ των ανοιχτών σχολείων στην κοινωνία και τη γειτονιά και υπέρ κάθε πρωτοβουλίας, που τα καθιερώνει στη συνείδηση του κόσμου ως πρότυπα κέντρα ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, της σκέψης, της ελεύθερης εκφράσης και του πολιτισμού, χώρους δηλαδή δημιουργίας και ουσιαστικής επένδυσης του ελεύθερου χρόνου.
Επιθυμούμε δε και επιδιώκουμε, μέσω και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που εκπροσωπούμε, τον εμπλουτισμό των προσφερόμενων δράσεων δημιουργικής απασχόλησης, εναλλακτικής εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά, οι οποίες θα μπορούν να προσφερθούν μέσα στον ήδη οικείο χώρο του σχολείου, αλλά και θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, παιδιών και ενηλίκων. Αναμφισβήτητα σε κάθε τέτοια δράση πρέπει να εξασφαλίζεται άρτια οργάνωση, καθώς και να τηρούνται προϋποθέσεις καθαριότητας και ασφάλειας των χώρων διεξαγωγής τους. Θεωρούμε απαραίτητο τέλος, οι όποιες δομές υλοποιούν τις δράσεις, να λαμβάνουν και την απαιτούμενη ανατροφοδότηση, προκειμένου να ενισχύονται, να βελτιώνονται ή και να καταργούνται, αν δεν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού στον οποίο απευθύνονται. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θωμάς Γιαννιώτης Αγγελική Λούγαρη – Λυμπεροπούλου
Μόνος του πολιτικά ο Καστόρης;
O Θεόδωρος Καστόρης από την άλλη, Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης « Ποιότητα Ζωής » του Γιώργου Κουτελάκη, φαίνεται τους τελευταίους αρκετούς μήνες να δραστηριοποιείται λίγο πιο έντονα, τόσο επικοινωνιακά όσο και σε ποσότητα και ποιότητα ερωτήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο Συμβούλιο του Οκτωβρίου τον είδαμε να ζητάει, μεταξύ άλλων, λεπτομερή οικονομικό απολογισμό για το ταξίδι των αιρετών στη Σμύρνη αλλά και ονόματα συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη αποστολή του Δήμου. Εδώ να τονίσουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου που ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε η συγκεκριμένη πολιτιστική δράση και όπου δια στόματος Κουτελάκη ειπώθηκε « η εκδήλωση θα κοστίσει στο Δήμο πάνω από 45,000 ευρώ...» – που δεν έπεσε πολύ έξω παρά τα λίγα μέχρι εκείνη την ημέρα δημόσια δεδομένα – ο Καστόρης είχε αποχωρήσει.
Μετά την ανάρτηση των αποφάσεων σχετικά με το συνολικό κόστος στη Διαύγεια, την επικοινωνιακή ανάδειξη του θέματος αλλά και τη γκρίνια « επωνύμων » και « ανωνύμων », ο Δημοτικός Σύμβουλος της « Ποιότητας Ζωής » εξέδωσε και απέστειλε δημόσια ερώτηση /
Ετήσιες Συνδρομές: Ιδιώτες �20 ΝΠΙΔ & ΝΠΔΔ �100
Ταυτότητα
λογ. τράπεζας για συνδρομές και καταθέσεις Τράπεζα Πειραιώς: αριθ. λογ. 5038-070608-851 IBAN GR 6901720380005038070608851