ΠΑΠΕΛ MAGAZINE recent | Page 23

ΤΕΥΧΟΣ 1Ο / ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Ως παράλληλη δράση του Λυκείου Επιδαύρου, την περίοδο 2016-2017 εγκαινιάστηκε στην Αργολίδα το πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα» με σκοπό την ανάπτυξη του κοινού (μαθητών και ενηλίκων) μέσα από τη συμμετοχή τους σε βιωματικά εργαστήρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις σχετικά με τα έργα που ανεβαίνουν το καλοκαίρι στην Επίδαυρο. Την περίοδο 2017 – 2018 το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε περισσότερα σχολεία και περιοχές της Αργολίδας με νέες δράσεις («Διάλογοι», «Εκπαιδεύοντας το διεθνές κοινό») και το παρακολούθησαν περισσότερα από 1.000 άτομα

(640 μαθητές, 43 εκπαιδευτικοί, 200 ενήλικες και 120 επισκέπτες από το εξωτερικό και χώρες όπως η Ολλανδία, η Κίνα, η Ιρλανδία και η Ισπανία). Στην συντονιστική ομάδα και στην ομάδα θεατροπαιδαγωγών του «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα», ηγήθηκαν η γράφουσα, η ΧρίστιναΖώνιου και η απόφοιτη του μεταπτυχιακού τμήματος του ΤΘΣ Αγγελική Τσάκωνα.

(640 μαθητές, 43 εκπαιδευτικοί, 200 ενήλικες και 120 επισκέπτες από το εξωτερικό και χώρες όπως η Ολλανδία, η Κίνα, η Ιρλανδία και η Ισπανία). Στην συντονιστική ομάδα και στην ομάδα θεατροπαιδαγωγών του «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα», ηγήθηκαν η γράφουσα, η Χρίστινα Ζώνιου και η απόφοιτη του μεταπτυχιακού τμήματος του ΤΘΣ Αγγελική Τσάκωνα.

Στις δράσεις του «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα», όπως και στο Λύκειο Επιδαύρου, συμμετείχαν τόσο καθηγητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ως ομιλητές, αλλά και περισσότεροι από 50 προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι του τμήματος, ως μέλη των εμψυχωτών ή του εκπαιδευόμενου κοινού.

Αποτέλεσμα της τριετούς σύμπραξης των δύο θεσμών και της ανταλλαγής ιδεών και γνώσεων ήταν η πραγματοποίησησειράς masterclasses και εργαστηρίων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων καθώς και η συμμετοχή, προσκεκλημένο του τμήματος Θεατρικών Σπουδών, στις εκπαιδευτικές δράσεις του τμήματος σε φυλακές της Αργολίδας.

Η καλή συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, συνδυάζει την εντοπιότητα με την ακαδημαϊκή εγκυρότητα, και συνεχίζει το ίδιο δυναμικά σε δράσεις και προγράμματα που θα ενισχύσουν την ανταλλαγή ανάμεσα στους θεσμούς, την σχέση με την τοπική κοινωνία και τορόλο του θεάτρου στην εκπαίδευση.

22