ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ Σχολικό Έτος 2016 - 2017 | Page 28

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
το εμπρός φρένο, ανάβει η κόκκινη ταινία LED, προειδοποιώντας τους γύρω του ότι σταματά.
Η κατασκευή λειτουργεί και κατά την ακινησία του ποδηλάτου αξιοποιώντας αντί την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται κατά την κίνηση, το ηλιακό πάνελ που βρίσκεται στο σακίδιο αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.
Το προϊόν μας διευκολύνει τη μετακίνηση των ποδηλατών, παρέχει ασφάλεια στον ποδηλάτη, χάρη στις φωτεινές ενδείξεις πορείας( λευκό φως), αλλαγής κατεύθυνσης( πορτοκαλί LED) και πέδησης( κόκκινη ταινία), είναι φιλικό προς το περιβάλλον και τον σύγχρονο άνθρωπο, καθώς η χρήση του ποδηλάτου αποκτά νέο χαρακτήρα, μειώνονται σημαντικά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και παράλληλα αυξάνεται η ασφάλεια στους δρόμους.
Επίσης, προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας, λόγω της εκμετάλλευσης της ηλιακής ακτινοβολίας για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, βοηθάει τον ποδηλάτη να αξιοποιεί φαινομενικά « άχρηστο » χρόνο για την φόρτιση του κινητού ή του tablet του, αλλά και είναι και οικονομικό, καθώς η ομάδα Bicycool σκέφτεται να διαθέσει το σακίδιο στην τιμή των 150 ευρώ( εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χωρητικότητα των μπαταριών που θα επιλέξει ο χρήστης).
Τέλος, αποκλείεται ο κίνδυνος βραχυκυκλώματος, αφού το σύστημα είναι πλήρως αδιάβροχο και εξοπλισμένο με ασφάλειες, ενώ παράλληλα το προϊόν μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε ποδήλατο, αρκεί να ενσωματωθούν στον πίσω τροχό δύο δυναμό και να γίνει η σύνδεση με το βύσμα του σακιδίου. Έτσι, εξασφαλίζονται ταυτόχρονα και πολλοί χώροι αποθήκευσης στο εσωτερικό του.
Σκοπός μας, επίσης, δεν είναι να περιοριστούμε μονάχα στην ελληνική αγορά, αλλά να μετατρέψουμε το σακίδιό μας σε ένα παγκοσμίου φήμης εξαγώγιμο προϊόν. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της συνεργασίας με εισαγωγικές εταιρίες άλλων χωρών, των οποίων οι κοινωνίες έχουν πλήρως ενστερνιστεί την λογική χρήσης του ποδηλάτου στην καθημερινότητά τους.
Όπως κάθε νεοσύστατη ομάδα, αντιμετωπίσαμε ποικίλες δυσκολίες, τόσο κατά τη διαδικασία κατασκευής του προϊόντος, όσο και στο επίπεδο της μεταξύ μας συνεργασίας.
Αρκετοί ήταν οι τσακωμοί και οι εντάσεις, αλλά το γεγονός πως όλοι έχουμε έναν καθορισμένο κοινό στόχο, μας έπεισε να αφήσουμε τις επιμέρους διαφορές στην άκρη και να δώσουμε έμφαση στο ομαδικό πνεύμα.
ΔΉΜΗΤΡΑ ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΎΛΟΥ A2
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
27
APOTYP-1. indd 27 15 / 06 / 2017 1:48 μ. μ.