Το κίνημα αλληλεγγύης « Οι Τοίχοι της Καλοσύνης » απλώνεται σε όλη την Ελλάδα
ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ
Πώς ξεκίνησε;
Στην Ελλάδα, το παράδειγμα του Ιράν ακολούθησε πρώτη η Λάρισα
ο Τοίχος της Καλοσύνης ένας... διαφορετικός τοίχος
Το κίνημα αλληλεγγύης « Οι Τοίχοι της Καλοσύνης » απλώνεται σε όλη την Ελλάδα
ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ
Πώς ξεκίνησε;
Σε πολλές πόλεις του Ιράν, οι κάτοικοι τοποθετούν αυτοσχέδιες κρεμάστρες στους τοίχους και κρεμούν εκεί ζεστά ρούχα. Αντιμέτωποι με τον κρύο καιρό και την δύσκολη οικονομική κατάσταση, οι Ιρανοί αυτοοργανώνονται και δημιουργούν τους « τοίχους της καλοσύνης », με στόχο να βοηθήσουν έμπρακτα τους άστεγους..
« Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησέ το εδώ. Αν το χρειάζεσαι, πάρε το » είναι το σύνθημα της καμπάνιας που ξεκίνησε κάποιος, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ωστόσο, η κίνηση διαδόθηκε γρήγορα μέσω των social media και ευαισθητοποίησε άμεσα πολίτες σε όλη την χώρα, που επιθυμούν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.
Σκοπός: Τα μέλη του δικτύου να επεκτείνουν τη δράση με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού. Στόχοι: 1. Να τοποθετηθούν κρεμάστρες σε περισσότερα σημεία της Ελλάδας αλλά και να εξαπλωθεί η ιδέα σε άλλες πόλεις της.
2. Να φύγουν οι σακούλες( καθαρό φαγητό) από τους κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε ένα πιο ασφαλές και αξιοπρεπές μέρος( κρεμάστρες).
3. Να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν έμπρακτα.
Στην Ελλάδα, το παράδειγμα του Ιράν ακολούθησε πρώτη η Λάρισα
Το παράδειγμα της πρωτοπόρου Λάρισας ακολουθούν πλέον εθελοντές και σε άλλες πόλεις, τοποθετώντας κρεμάστρες, όπου οι πολίτες μπορούν να αφήσουν ρούχα και τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Συνολικά σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 31 τέτοια σημεία. Στην Αττική τοίχο καλοσύνης μπορείτε να βρείτε σε περιοχές όπως το Μαρούσι, η Αγία Παρασκευή, το Ελληνικό, το Περιστέρι κ. ά.
ΚΈΛΛΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΎΛΟΥ, ΠΈΝΝΥ ΣΑΚΕΛΛΆΡΗ Γ2
20
Ο τοίχος της καλοσύνης στη Δράμα, φωτ. Κ. Π. και Π. Σ.
APOTYP-1. indd 20 15 / 06 / 2017 1:48 μ. μ.