Αποσπάσματα της ομιλίας των μαθητών:
«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να μοιραστούμε μαζί σας την απαρχή μιας πρωτοβουλίας που αναλάβαμε, στο πλαίσιο του προγράμματος ASPNET (Δίκτυο Συνεργαζομένων Σχολείων με την Unesco), το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα της Unesco «Εκπαίδευση για όλους».
«Εμείς, ως Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή προχωρήσαμε στη συγκρότηση μιας ομάδας 14 μαθητών, η οποία θα συνεργάζεται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016, προκειμένου να εντοπίσει και να αναδείξει τα μνημεία που συνδέονται με την ελληνική πολιτισμική κληρονομιά και την ιστορία του ελληνικού πνεύματος στις οικουμενικές του διαστάσεις, δείγματα του οποίου έχουν υιοθετηθεί και αγκαλιαστεί από τον Διεθνή αυτό οργανισμό ως προϊόντα της ανθρώπινης δημιουργίας και έξοχα δείγματα υψηλού πολιτισμού με παγκόσμια διάσταση και ακτινοβολία.»
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της σύνδεσης της Σχολής μας με το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPNET), που έχει ως σκοπό να προωθήσει τα ιδανικά και τις αξίες της Unesco στους νέους ανθρώπους και να τα εντάξει στη σχολική ζωή.
Η οργάνωση και ο συντονισμός της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από την υπεύθυνη καθηγήτρια κα. Φράγκου Χαρά.