4 27 Mart 2017 yenivatan. com. au YENİ VATAN TURKISH NEWSPAPER
Ali ULUTAfi ulutas49 @ hotmail. com
Dostlara Yeniden Merhaba
Bir haftadan beri Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkilileri ile Avrupa’ daki bazı devletler arasında diplomatik krizler oluşturularak, tırmandırılarak bir oyun oynanmaktadır. Bu oyunun türlü yönlerden birtakım faturaları olacaktır. Faturaların ağırlığı başta devlet olarak Türkiye ' ye ve gariban Türk halkına çıkarılmaktadır. Türlü yönlerden ele alarak açıklayalım.
İki kişi ya da iki aile bir süre birbirleriyle arkadaşlık yaptıklarında birbirlerinden memnun kalmasalar derler ki, diyebilirler ki en azından bir müddet ya da ebedi olarak artık konuşmayalım. Ama devletlerin böyle bir şansları yoktur. Birbirleri ile savaşan devletler bile bir müddet sonra barışarak ya da aracılar vasıtasıyla legal veya illegal ilişkilerini sürdürürler. Tıpkı ambargolara rağmen geçmişte ABD firmalarının Türkiye ' ye mal sattıkları ve halen İran, Saddam ' ın Irak ' ına el altından mal satıp ilişkilerini sürdürdükleri gibi. Yani ülkeler birbirleri ile ekonomik, kültürel, askersel ve siyasal anlaşmalar yapmak durumundadırlar. Bugüne dek böyle olmuştur, bundan böyle de devam edecektir. Bu anlamda TC Devleti de Türlü yönlerden Avrupa Devletleri ve dünyanın değişik bölgelerindeki devletlerle türlü anlaşmalar yapılmış ve yapılmaya da devam edecektir. Bu yaşamın gereğidir.
Bundan da kaçınılmaz.
Durum böyleyken TC yetkilileri 22 Mart 2008 yılında resmi gazetede yürürlüğe koydukları bir yasa vardır. O yasanın altında başbakan olarak Sayın Erdoğan ' ın ve Cumhurbaşkanı olarak da Sayın Gül ' ün imzaları vardı. Gayeleri de muhalefet partileri yurt dışında siyasi propaganda yapmasınlar idi. İçeriğinde ise " Herhangi bir seçim veya referandum öncesinde hiçbir siyasi parti milletvekilleri ve hükümetin bakanları yurt dışına giderek siyasi faaliyetlerde bulunamaz, toplantı ve gösteriler yapamazlar." Yasa aynen böyledir. Peki! Buna uyuluyor mu? Hayır, bakıyorum tüm partiler bu konuda yarış halindedirler. Yasa yanlıştır ama eğer halen yürürlükte ise herkesin buna uyması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ' nin itibarı ve onuru yüzünden Avrupa devletlerinin bu tutumlarını şiddetle kınıyorum. Ancak bir de diyorum ki Avrupalılar durup dururken neden böyle yapıyorlar? Bana göre bunun iki önemli nedeni vardır. Birincisi Türkiye ' yi yönetenlerin devleti düşürdükleri düşük profil, yani itibarsızlaştırmadır. İkincisi Avrupalıların bu tutumlarını bahane ederek mağduriyet yaratıp az görünen EVET oylarını çoğaltmaya çalışmaktadır.
Devlet bir karar almış, referanduma gidiyor. Buna bazıları EVET, bazıları da HAYIR diyeceklerdir
Eriyen Özel Sağlık Sigortaları
Yeni rapor, hangi sağlık fonlarının müşteri kazandığını veya kaybettiğini ortaya koydu.
Yeni bir rapora göre, Medibank, en fazla üye sayısını kaybeden sağlık fonları listesinin başında geldi.
Özel Sağlık Sigortası Ombudsmanının en son Devlet Sağlık Fonu Raporuna göre, Medibank ' in Haziran 2015 ile Haziran 2016 arasında 45.676 müşteriyi kaybettiğini ve Westfund’ ın 865 ve HCF ' nin de 502 müşterisi elveda dediği kaydedildi.
Çıkışa geçen en büyük firma 49.949 yeni poliçe ile HBFolurken, Bupa 38.235 ' i aştı. 19.501 ile NIB izledi.
Rakamlara göre Medibank ' ın 2016 yılı zor geçtiği doğrulandı.
Ombudsman, geçen yılki rakamda yüzde 3,5 artışla 4416 şikâyet aldı.
Raporda ayrıca, yüzde 27,6 ' lık bir pazar payına sahip olmasına rağmen, Medibank tüm şikayetlerin yüzde 40,2 ' sini oluşturduğunu da gösteriyor.
Medibank Baş müfettişi David Koczkar, " Medibank, müşterilerimiz için gelişmiş ürün ve hizmetler sunmayı ve onlara daha iyi bir iş çıkarmayı kesinlikle taahhüt eder " dedi.
Ombudsman şikayetlerine olan payımız son zamanlarda müşteri hizmetleri yatırımımızın bir sonucu olarak düştü ve müşterilerimizin deneyimini geliştirmeye odaklanmaya devam ediyoruz. Medibank, genel olarak, sanayi 2015-16 yılları arasında yüzde 1,35 ' lik bir büyümeyle( 86.939 üyelik) karşılaştı.
Bununla birlikte, kafa karıştırıcı politikalar, yıllık prim artışları yaklaşık yüzde 5 ve " önemsiz " politikalar hakkındaki endişeler, sağlık sigortasının alımında düşüşe neden oldu.
CBHS ise, Savunma Sağlığı ve Öğretmenler Sağlığı gibi kısıtlı üyelik fonları, ortalama yüzde 6 oranında üyelik artışının keyfini çıkardı.
Kâr amacı gütmeyen ve karşılıklı sağlık fonlarından oluşan 17 kişilik bir grup üyesi olan Own Own Health Funds ' ın Yönetim Kurulu Başkanı Gerard Fogarty, satın alına bilirlik giderek artan bir endişe kaynağı olmasına karşın, insanlar sigortaya değer verdi ve daha iyi anlaşmalara yöneldiğini söyledi.
2015-16 döneminde sektörün net büyümedeki payında yüzde 66,3 ' lük bir büyüme kaydettiğini, bununla birlikte büyük üç Medibank, Bupa ve HCF için yüzde 12 ' lik bir artış kaydettiğini belirtti.
Primler, son 1 yıldır 1 Nisan ' dan sonra sürekli arttı. Dört büyük sağlık fonunun 2010 yılından bu yana NİB ' nin yüzde 48,7, HCF yüzde 46,6, Medibank yüzde 45,3 ve Bupa yüzde 43,7 oranında prim artışı sağlandı.
Sığır İhracatında Sınırlama Kalkıyor
Başbakan Turnbull’ un Avustralya’ yı ziyaret eden Çin Başbakanı Li Kıçiang ile bir araya geldi. Turnbull, başkent Canberra ' daki görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Başbakanı Li ile Çin’ e dondurulmuş sığır eti ihracatında yeni bir anlaşmaya vardıklarını ve anlaşmanın Avustralya ' nın büyümesine katkı yapacağını belirtti.
Anlaşma uyarınca hali hazırda Çin’ e sığır eti ihracatı yapan Avustralyalı firmaların sayısındaki sınırlama kaldırılacak ve durumu uygun olan tüm sığır eti ihracatçılarına imkân tanınacak.
Avustralya ABD ve Çin arasında tercih yapmak zorunda değil.
Avustralya ' nın en büyük güvenlik ortağı ABD ve en önemli ticaret ortağı Çin arasında seçim yapması gerektiği yönündeki görüşlere değinen Turnbull, Avustralya’ nın her iki ülke ile " çok güçlü fakat farklı " ilişkilere sahip olduğunu söyledi.
Turnbull, " Washington ile sağlam, güçlü müttefik bir müttefikiz, Washington’ da iyi arkadaşlarımız var. Pekin ' de de çok iyi bir dostumuz var. Avustralya’ nın Çin ile ABD arasında seçim yapmak zorunda olduğu fikri doğru değil." dedi.
Li Kıçiang da Avustralya ile Çin arasındaki iş birliğinin üçüncü bir tarafı hedef almadığını hatırlatarak iki ülke arasındaki ilişkilerin bölgeye fayda sağlayacağını belirtti.
Daha büyük veya güçlü ülkelerin küçük ya da zayıf ülkeler üzerinde baskı kurmasının doğru olmadığını ifade eden Li, " Büyük ya da küçük tüm ülkelerin dünyanın eşit üyeleri olması, Çin’ in tutarlı bir tavrıdır ve eşit bir temelde karşılıklı saygı ve iş birliğine ihtiyaç vardır." dedi.
Çin Başbakanı Li’ nin Avustralya’ daki temaslarını tamamlamasının ardından pazar günü Yeni Zelanda ' yı ziyaret etmesi bekleniyor
SHANAHANSBUTLERS S O L I C I T O R S www. shanahans. com. au
Tel: 02 9744 3755 Fax: 02 9744 3766 Mob: 0414 18 18 70 E: demir @ shanahans. com. au
First Floor 15 Parnell St Strathfield NSW 2135
Güvenilir, Dürüst ve Başarılı Avukatınız...
• Ev alım-satım işlemleri
• İşyeri alım-satım işlemleri
• Aile hukuk ve boşanma davaları
• Kira ve Lease işlemleri
• Vasiyetname ve vekelat hazırlama
• Ceza, Trafik ve AVO davaları
• Franchising sözleşmeleri
• Ticari davalar
• Kontrat ve sözleşme hazırlanması
• Hukuki danışmanlık
Tüm hukuki işlemleriniz için hizmetinizdeyiz.
Avukat Ecevit Demir