Yeni Vatan weekly Turkish Newspaper March 2017 Issue 1885 | Page 3

Cem ve Ayhan
Mob : 0450 624 714
YENİ VATAN TURKISH NEWSPAPER yenivatan . com . au 6 Mart 2017
3
leyla . bahtiyar @ gmail . com
DÜPEDÜZ RÜŞVET
Leyla Bahtiyar
Ohhhh ... Bizim günlerimiz başladı . Vaadler , sözler üst üste geliyor yine ... Yine kıymetlendik .
Cumhur babamız bir yandan , başbakanımız bir yandan açtılar kesenin ağzını , bizim için ne fedakarlıklar (!) yapıyorlar ...
Beyaz eşyalarınızı değiştirin . Buzdolaplarınızı , çamaşır makinalarınızı , fırınlarınızı yenileyin , atın eskilerinizi diyorlar .
İthal arabalarda da sizin için ÖTV ’ yi kaldıracağız , yenileyin otomobillerinizi , hem piyasa canlansın hem de siz yenilenin diyorlar .
Yat alın . Tekne alın . Kotra alın .
Yeni cicilerinize kavuşurken ; ÖTV ödemeyin , gelir vergisi ve kdv ’ yi de % 1 den ödeyin diyorlar .
Yat , tekne , kotra satın alırken acele etmenize gerek yok , bu düzenleme devamlı kalacak ama diğerleri için 17 Nisan ’ a kadar geçerli diyorlar .
17 Nisan ? Neden 17 Nisan diye düşünüyorum ... Refarandum tarihi neydi ? Muhtemelen 16 Nisan ... Açık açık söylüyorlar .
Veririm ama karşılığını da isterim diyorlar .
Rüşvet gibi yani ...
Rüşvetin pazarlığı olmaz ama , şimdi benim yat , tekne , kotra gibi ultra lüks ihtiyaçlarım olmadığına , arabamı değiştirmek gibi bir düşüncem olmadığına , evdeki beyaz eşyalarım da çalışır vaziyette olduğuna göre bu rüşvet bana uymuyor .
Daha kullanabileceğim şeyler isterim ... Mesela ,
Mesela , elektrik faturalarındaki tüm vergiler kaldırılsın ,
Telefon faturalarında , sadece konuşma bedeli olan bölümü ödeyeyim ,
Bordro mahkumları diye de adlandırılan ve brüt maaşının tamamının ne kadar olduğunu dahi tam bilemeyen maaşlı çalışanlardan , o hiç bir zaman hesaplayamadıkları vergiler alınmasın ,
Sonra ;
Sonra , köprü geçiş ücretleri yarıya indirilsin ,
Hatta kendini amorti etmiş olan birinci köprüden geçiş ücreti tamamen kaldırılsın ,
Benzin fiyatlarında iyileştirme yapılsın . Varil fiyatları üzerine konulan ekstra ücretler kaldırılsın ,
Daha çok şey isterim de , 17 Nisan ’ a kadar kullanabileceğimiz bu haklara çok da alışmamamız lazım . Yoksa bir anda her şey
eskiye dönünce şaşar kalırız ...
Aslında şaşılacak bir başka nokta daha var .
Doğru olduğuna inanılan bir konuyu kabul ettirmek için böyle şeylere neden gerek duyulduğu ...
Doğruluğuna yüzde yüz güvenilen ve savunulan konuların kabulü için , adına düpedüz rüşvet denilen bu uygulamalara neden başvurulduğu ...
Böylesine önemli bir konuda , bir iddia oyunu gibi sadece kazanmaya kilitlenip , halkı ikna etmek için “ her yol mübahtır “ tavrının sergilenmesi ...
Oysa ...
Anlatılması gereken ne kadar çok şey var .
OHal dönemi içinde , alelacele , detaylarına inilmeden hazırlanıp sunulan bu anayasa değişikliği ile asıl hedeflenen nedir ?
Referandum sonucunda kabul edilirse , anayasa taslağından derhal yürürlüğe girecek olan 2 maddenin dışındaki maddeler üzerinde yapılacak çalışmalar neler getirip , neler götürür ?
Bu konu , kişiler üzerinde mi düşünülmeli , yoksa sistemin bütünü mü incelenmelidir ?
Propoganda tarzı , karşı tarafı vatan haini ya da terörist olarak suçlayarak mı olmalıdır ?
Bu konu sadece bir Evet- Hayır meselesi midir ?
Anayasa taslağını defalarca okuyup , detaylandırmış , sorgulamış ve çıkardığı sonuç ile çocuklarına , torunlarına bırakabileceği demokratik bir ülkenin yok edileceğini kavrayarak “ hayır ” oyu kullanmayı tercih eden vatandaşlar , daha şimdiden PKK ya da FETÖ yanlısı olarak yaftalanmalı mıdır ?
“ Hata yaptık ”, “ Aldatıldık ”, “ Kandırıldık ” dememek için iyice sorgulamak , incelemek , okumak ve anlamak daha doğru değil midir ?
Ülkenin Cumhurbaşkanı ’ nın , meydanlarda ya da açılışlarda şimdiden taraf olarak “ evet ” oyu istemesi , hukuka aykırı değil midir ?
Değiştirilmek istenen şey , bir ülkenin geleceği ise ;
Tüm vatandaşların bu gelecek içinde bir yeri varsa ,
Ve bu konuda söz sahibi iseler ,
Direktif verircesine yönlendirmek yerine , en küçük detaya kadar anlatmak daha doğru değil midir ?
En doğrusu ; böyle dönemlerde siyasi parti liderlerinin , ikili olarak karşı karşıya açık oturumlar yapıp , konuyu televizyonlardan halka net bir şekilde anlatmaları , aydınlatmaları , kavga ve hakaret etmeden milleti bilgilendirmeleri değil midir ?
Yuvarlak , beylik cümleler yerine anlaşılır cümlelerle inandıkları şeyleri ifade etmek , karşısındakini aşağı çekmeden , ifadeleriyle kendi doğrularını yükseltmek değil midir ?
Bütün bunlar yapılması gerekirken ,
Gözdağı ile ya da rüşvet gibi görünen vaadlerle bir ülkenin geleceği ile oynamak günah değil midir ?

Avustralya ve Türkiye 50 . Yılını Kutluyor

Avustralya ’ nın Ankara Büyükelçisi James Larsen , Avustralyalı Türkler için ‘ iki ülkeye de uyum gösteren çok güzel bir topluluk ’ diyerek övgü ile konuştu .
Türkiye-Avustralya diplomatik ilişkilerinin 50 . yıl dönümü dolayısıyla Avustralya ’ nın Ankara Büyükelçisi James Larsen , Türkiye ’ de birçok yere ziyaretler gerçekleştirmekte . Larsen , en son Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ’ i ağırlayarak 50 . yılın anısına pasta kesmişti .
Türkler , Cesur , çalışkan ve iyi insanlardı
Bu sene 50 . yılına giren Türkiye-Avustralya diplomatik ilişkilerinin 1967 ’ de iki ülkenin Göçmenlik Anlaşması ’ nı imzalamasıyla başladığını hatırlatan Larsen , Avustralya ’ daki Türk göçmenleri şu sözlerle anlattı :
“ İlk Türk göçmenler 1968 ’ de Avustralya ’ ya geldi . Cesur , çalışkan ve iyi insanlardı . Avustralya ’ da yabancı işçi olarak değil , Avustralya vatandaşı olarak yaşamlarını kurdular . Bugün Avustralya ’ nın Türk toplumu 100 bin kişi civarında . Türk Avustralyalıların ticaret , profesyonel meslekler , tarım , akademi ve sanayi gibi ülke yaşamının tüm kesimlerine olan büyük katkılarını alkışlıyoruz .”
İki Ülkeye de Uyum Gösteren Çok Güzel Bir Topluluk
Larsen , Burdur ziyaretinde şunları söyledi : “ Ülkeler arasındaki ilişkilerin en iyi yolu farklı kişilerin birbirleriyle iletişime geçmelerini sağlamak . Bu proje dostluğun küçük bir nişanesi . Bizim projemizin asıl amacı da dostluk köprüsü kurabilmek . Gerçekten Türkiye ’ nin gösterdiği dostluktan dolayı çok şanslıyız . Bildiğiniz gibi her sene pek çok Avustralyalı Çanakkale ’ ye geliyor . Bu yıl bizim için ayrı bir önemi var . Çünkü diplomatik ilişkilerimizin başlamasının 50 ’ nci yılını kutluyoruz . Bu aslında Türklerin göçünün 50 ’ nci yılını da gösteriyor . O yıllarda ( 1967 ) çok sayıda Türk , Avustralya ’ ya göç etmiş . Çok başarılı hayatlar kurmuş . Günümüze baktığınızda bazıları Avustralya ’ da kalmış , bazıları kendileri veya çocukları Türkiye ’ ye geri dönüyor . Böylelikle iki ülkeye de uyum gösteren çok güzel bir topluluk oluşmuş durumda .”

Boş Evlere Konut Vergisi

Evlerini boş bırakan mal sahiplerine kötü haber … Victoria hükümeti evini ne satan ne de kiraya vermeyen mal sahiplerine yeni vergi uygulayacak .
1 Ocak ' ta yürürlüğe girecek yeni boş konut vergisi eyalete dört yıl içinde yaklaşık 80 milyon dolar kazandıracak .
Vergi , hükümetin konutları daha uygun fiyatlı hale getirmek için ilan ettiği paket değişikliklerin arasında yer alıyor ; buna , ilk ev alıcıları için 600.000 dolar değerinde mülkler üzerindeki damga vergisi de dahil .
Yeni boş emlak vergisi oranı , mülkün toplam değerinden ziyade mülkün sermaye iyileştirilmiş
değerinin yüzde 1 ' i olacak . Bir takvim yılında toplam altı aydan fazla boş olan evlere uygulanır .
Eyalet Başbakanı Daniel Andrews , verginin boş bir mülk üzerinden yatırım yapanları etkin hale getireceğini savundu . Andrews , boş ev sahiplerinin önümüzdeki yıla kadar çok vakti olacak . Ya evlerini satacaklar ya da kiraya verecekler dedi .
Yeni yasa Melbourne ' un iç ve dış banliyölerine yönelik olacak . Tatil evleri , iş için kullanılan şehir evleri , ölen kişilerin mülkleri veya geçici olarak yurtdışına taşınan Viktoriayalıların evleri için geçerli olmayacak .
Hükümet , vergi ile on milyonlarca kazanacak olmalarına rağmen ; Andrews , mülklerin satışa veya kiraya verilmesini tercih ettiklerini söyledi .
2014 yılında Melbourne ' da yapılan bir araştırmada " boş ev " sayısının en az 24.000 olduğu belirlendi .
Kâr amacı gütmeyen kuruluş Launch Housing ' in yönetim kurulu başkanı Tony Keenan , boş emlak vergisine övgüde bulundu ancak alınan herhangi bir paranın sosyal konuta gitmesi gerektiğini vurguladı .
- İlk ev alıcıları : $ 600.000 aşağıya ev aldıklarında Damga vergisi ödemeyecek
- Boş ev sayısı 25 bin
Boş konut vergisi1 Ocak ' ta yürürlüğe girecek

Translink Travel

Airline Tickets | Cruises | Holidays / Tours
Uçak biletleri | Turlar / Gemi Seyahatleri | Türkiye Kültür / Saglık turları
Tüm hava yollarının biletleri satılır Özel fiyatlarımız için bizi arayın
Cem ve Ayhan
Mob : 0450 624 714
Ph : 02 9649 7430 Mob : 0450 624 714
53 Rawson Streen Auburn NSW 2144