Yeni Ufuklar Temmuz 2019 | Page 21

Eğitim ve çalışma ziyaretinin temel amacı, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren şirketler ve iş insanlarını, işletmelerin insani krizlerin ekonomik ve sosyal etkileri karşısında kapsayıcı iş modelleri ve süreçlerinden faydalanarak dayanıklılıklarını nasıl artırabilecekleri konusunda bilgilendirmekti. Ayrıca, kendi iş planlarını kapsayıcı iş modellerine dönüştürmeleri konusunda destek vermek ve bölgede yaşadıkları sorunları dile getirebilecekleri bir tartışma ortamı sağlamak hedeflendi. Bununla birlikte firmalar, CBi ağı ve “Özel Sektör İçin Afetlere ve Risklere Karşı Dayanıklılık Kılavuzu” konusunda bilgilendirildi.

Türkiye’nin üçüncü en büyük mülteci nüfusunu barındıran Şanlıurfa aynı zamanda 19 yaş ortalaması ile ülkenin en genç nüfusuna sahip. Şanlıurfa’daki eğitimlerde dijitalleşen ve küreselleşen dünyada, ihracattan kurumsal sosyal sorumluluğa kapsayıcı bir iş yaklaşımıyla nasıl daha fazla değer yaratılabileceği ve rekabet gücünün nasıl artırılabileceği da ele alındı. Alternatif Yaşam Derneği (AYDER), İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV), Sabancı Üniversitesi, Visa Türkiye ve Microsoft Türkiye’den bölgeyi ziyaret eden temsilciler de ilgili konu başlıklarında yaptıkları vaka sunumları ile eğitime katkıda bulundu.

Şanlıurfa’da farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinin de katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilen çalışma ziyareti, TÜRKONFED, TÜSİAD, Turcas, Ceynak, Dimes ve BVN Havacılık temsilcileri ile İstanbul Politikalar Merkezi Başkanı Fuat Keyman’ın katılımları ve farklı firmalara yapılan ziyaretler ile gerçekleştirildi. Ziyaretlerde katılımcılar Türkiye’nin önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri ile bilgi alışverişinde bulunma ve aile şirketlerinde kurumsallaşma konusunda kapasitelerini güçlendirme fırsatı yakaladı.

Proje Hakkında

Pilot bir uygulama olarak hayata geçirilen eğitimler, UNDP Türkiye’nin Suriyeli ve Ev Sahibi Topluluklar için İstihdam İmkânlarının Geliştirilmesi ve Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Yolu ile Dayanıklılık Oluşturma Projesi kapsamında düzenleniyor. Şanlıurfa’daki KOBİ’lerin kapasitesini ve istihdam gücünü geliştirmeyi, üretimini desteklemeyi, rekabetçilik gücünü artırmayı ve bölgede bir girişimcilik ekosistemi oluşturulmasını hedefleyen proje, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayelerinde, Japonya Hükümeti’nin sağladığı finansal destekle yürütülüyor.

Daha fazla bilgi için: https://bit.ly/2KGUpOV

19