Yeni Ufuklar Nisan 2018 | Page 18

16

Gönüllü eğitmen Gökçe: “Kalplerine dokunmayı hedefliyoruz”

İnternetle Hayat Kolay projesi kapsamında gönüllü eğitmen olarak çalışan ve İzmir’de Ege Üniversitesi İşletme Bölümü’nde okuyan Gökçe Uygur, projeyi şöyle anlattı: “Bu proje kapsamında teyzelerimiz hastane randevularını kendileri alabiliyorlar. E-devlet sayesinde çocuklarının notlarına bakabiliyorlar. İnternetten dantel örneklerine, sabun örneklerine bakabiliyorlar. Her şeye erişebileceklerini göstermeyi hedefliyoruz. Özellikle köy kadınlarımız yerelden şehre ulaşmada zorluk çekerken şimdi devlet ayağımıza geldi diyorlar. O kalplere dokunmayı amaçlıyoruz” dedi.

70 yaşında interneti öğrendi Amerika’ya el işi sattı

Proje gönüllülerinden aldığı eğitimle 70 yaşında interneti öğrenen Semihe Şengül de, başarı hikayesini yurt dışına taşıyan başka bir isim. Sinop’ta hem restoran işleten hem de yapmış olduğu erişte, salça, mantı gibi el emeği ürünlerini işyerinin internet sayfasından satan Semihe Şengül, talep üzerine Amerika’ya da internet üzerinden satış yaptı. Şengül, “İnternet ruhumu ufkumu açtı, gözüm açıldı. Her şeyi onda öğrendim. Çok güzel el işlerimi

Amerika’ya yolladım. İnternet aracılığıyla Amerika’da satış yaptırdım. Ayancık ketenlerini güzel işledim. Fotoğrafını çektim. İnternete attım satıldı. Siparişe göre yolladım. Oradan çok güzel şeyler kazandım. Bu mekana internetin çok faydası oldu. Burayı onardım, güzelce restore ettik. Güzel mantılar yapıyorum, su börekleri yapıyorum. Gelenleri ağırlıyorum yatılı tanıdık. İyi bir insan olursa da evime yatılı alıyorum” dedi.