Yeni Ufuklar Haziran 2018 | Page 21

19

Kalkınmaya Katkı Sağlıyor

Lise öğrencileri, üniversite öğrencileri, genç yetişkinler, girişimciler ve çiftçiler olmak üzere beş segmentte verilen eğitimlerde, bütçe yapma, harcamalar, birikim, yatırım, borçlanma, finansal haklar ve yükümlülükler konuları işleniyor. Yüzyüze eğitimler online eğitimlerle destekleniyor. Aktif olarak kullanılan Twitter ve Facebook hesapları üzerinden toplam 305 bin takipçi ile aylık olarak ortalama 1.5 milyon etkileşim yaratılıyor. Mobil bütçe ve birikim uygulaması ile ise projenin kapsayıcılığının artırılması hedefleniyor. Uygulama 93 bine yakın akıllı telefon kullanıcısı tarafından indirildi.

Paramı Yönetebiliyorum projesi, amacı, hedef kitlesi, eğitim içerikleri ve ortaklık yapısı ile 6 farklı sürdürülebilir kalkınma hedefine katkı sağlıyor. Proje eğitim içerikleriyle “Nitelikli Eğitim”, “Sorumlu Üretim ve Tüketim” ve “Yoksulluğa Son” hedeflerine katkı sağlıyor.

UNDP ve Habitat işbirliğiyle, 22 bankanın desteğiyle yürütülen Paramı Yönetebiliyorum, hem proje ortakları arasındaki uyumlu işbirliğiyle, hem de 22 bankanın finansal okuryazarlığı artırmak için bir araya gelmesiyle Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden “Hedefler için Ortaklıklar”’ı destekliyor.

Bütçelerini Doğru Yönetecekler

HABİTAT Derneği Başkanı Sezai Hazır, sürdürülebilir kalkınma sürecinde gençlerin finansal kaynaklarını yönetme becerilerini geliştirmenin ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını söyleyerek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Gençlere ulaşabileceğimiz her yerde finansal okuryazarlık eğitimleri veriyoruz. Parasını yöneten gençler, hayatlarını da doğru yönetebilir düşüncesinden yola çıkarak, hedeflerine daha rahat ulaşan gençlerin, sosyo-ekonomik hayatta daha çok yer alabilmesini amaçlıyoruz. Girişimciler için finansal okuryazarlık eğitimleri ile KOSGEB kursiyerlerine eğitimler veriyoruz. Girişimcilik serüvenlerinin başında olan gençlerin, girişimleri için finansal sürdürülebilirliği sağlaması önemli. Girişimci bir gencin girişim finansmanını doğru yönetmesini, mali tablolar oluşturmasını ve bu tabloları doğru okuyarak girişimi için doğru plan yapabilmesini sağlıyoruz. Sürdürülebilir kalkınma konusunda önümüzdeki 10 yılın en büyük gündem maddelerinden biri de sürdürülebilir tarım kavramı. Çiftçilerin finansal kaynaklarını daha doğru yönetebilmeleri için ayrı bir içerik hazırladık. Hazırladığımız bu içerik ile birlikte köy kahvelerinde, köy odalarında, tarlada, köy meydanlarında eğitimler veriyoruz.”