Yeni Ufuklar Eylül 2019 | Page 19

17

Gelin yazıyı, yerelde dayanıklılık inşa etmek, sürdürülebilir kalkınmayı güçlendirmek ve kriz sonrası yönetimi, iyileşme ve krizlere yanıt alanlarındaki dünyadan en iyi uygulama örneklerini paylaşmak konusunda gerçekleştirilecek önemli bir uluslararası buluşma ile kapatalım:

Gila Benmayor’un yazdığı gibi; “2019 sona ermeden Türkiye’nin Suriye mülteci kriziyle deneyimlerini anlatacağı iki platform var. İlki, UNDP’nin, Gaziantep Belediyesi, Belediyeler Birliği, IOM, UNHRC gibi kurumların iş birliğiyle Gaziantep’te 26-27 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği uluslararası Belediyeler Forumu. Buna mülteci kabul eden ülkelerden 50’den fazla belediyenin katılması bekleniyor. İkincisi 17-18 Aralık tarihlerinde Cenevre’de düzenlenecek Küresel Mülteci Forumu. Türkiye bu forumun eş başkanı.”

Kapatırken, UNDP'nin dayanıklılık temelinde kurguladığı sürdürülebilir

kalkınma projeleri, mülteci krizinden en çok etkilenen şehirlerdeki yaşam koşullarında kolektif bir artış sağlayarak sosyal uyumun nasıl kurgulanabileceğine dair çığır açan bir örnek oluşturuyor, tam da BM'nin 2030 Gündemi sloganının da ifade ettiği gibi, "Kimseyi geride bırakma…"

Umarız şimdi belediye hizmetleri sunumu, sürdürülebilir kalkınma, dayanıklılık ve hatta mülteci krizlerine yanıt arasındaki ilişkiyi anlatabildik.

UNDP ekibi Hatay’dan bildirdi.

Hikâye: Ruşen İnceoğlu, Fotoğraflar: Levent Kulu @ UNDP Türkiye