Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, “İşimi Yönetebiliyorum Projesi ile amacımız, KOBİ’lerin büyüme potansiyellerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarına destek olmak.” dedi.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ise, “İşimi Yönetebiliyorum Projesi, TÜRKONFED’in Anadolu’daki yaygın ve etkin üye yapısını, UNDP’nin uluslararası bilgi birikimi ve ağı ile birleştirirken; ülkemizin en güçlü finans kurumlarını tek çatı altında temsil eden Visa’nın yanı sıra akademik yetkinliğiyle öne çıkan Boğaziçi Üniversitesi’ni bir araya getirmesiyle de etkinliğini pekiştiriyor.” diye konuştu.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilci Vekili Claudio Tomasi ise şunları söyledi: “UNDP olarak böyle bir iş birliğinin içinde yer alıyor olmaktan gurur duyuyoruz ve İşimi Yönetebiliyorum platformunun, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın başarılmasına özel sektörün katkısı bağlamında küresel anlamda da bir model haline geleceğini düşünüyoruz.”
2019 Nisan ayında Adana’da pilot olarak başlatılan eğitim programı, 12 Eylül’de Antalya’da gerçekleştirilen lansmanın ardından, 13–14 Eylül 2019 tarihlerinde Antalya’da uygulanarak 134 KOBİ yöneticisine ulaştı.
Proje, Türkiye’de tüm işletmelerin % 99,8'ini ve istihdamın % 73,5'ini temsil eden ve ülke ekonomisinin iyiliği için kritik bir öneme sahip olan KOBİ'ler için gerçek bir ihtiyacı karşılıyor. “İşimi Yönetebiliyorum” Projesi ilk yıl içinde 6 ilde 900 ve üç yıl içinde 3.000 KOBİ'ye ulaşmayı hedefliyor.
Sabancı Üniversitesi tarafından yürütülen KOBİ Profil Araştırması sonuçlarına göre oluşturulan eğitim, finansal disiplini, iş planlamasını ve dijitalleşme ve e-ticaret içeriğini kapsıyor ve Boğaziçi Üniversitesi'nden 6 önde gelen akademisyen tarafından veriliyor.
BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (Amaç 8: “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” ve Amaç 9: “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı”) doğrultusunda, proje KOBİ’lerin sürdürülebilirliğini artırmayı ve nihayetinde daha geniş kapsamda ekonomiyi desteklemeyi amaçlıyor. Politika önerileri, UNDP tarafından desteklenen üç yıllık programın önemli bir çıktısı olacak.
KOBİ'ler, Türkiye ekonomisinin bel kemiğini oluşturuyor. Yüksek rekabet gücüne sahip olmaları ve günümüzün hassas küresel ekonomisinde işlerinin sürdürülebilirliği için doğru adımları atmaları büyük önem taşıyor.
Proje, KOBİ'lerin, işletmelerinin ve ülke ekonomisinin yararına olan potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak için beceri, bilgi, tutum ve güven geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. İşimi Yönetebiliyorum Projesi’nin küresel olarak önemli bir model olması hedefleniyor.
Daha fazla ayrıntı için bit.ly/isiyonet
Claudio Tomasi, toplantıda Anadolu Ajansı’na (AA) verdiği röportajda, Türkiye’nin KOBİ alanında dünyaya örnek teşkil ettiğini vurguladı. AA’nın haberini okumak için: bit.ly/2mlXt8F
21