Yeni Ufuklar Ağustos 2019 | Page 23

Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağında, Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bursa Gürsu Belediyesi, İstanbul Küçükçekmece Belediyesi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Zonguldak Caycuma Belediyesi, İstanbul Sultanbeyli Belediyesi, Kars Belediyesi, Rize Fındıklı Belediyesi, Muğla Fethiye Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi, İzmir Çiğli Belediyesi, İzmir Konak Belediyesi, Denizli Acıpayam Belediyesi, Siirt Belediyesi, Giresun Espiye Belediyesi, İstanbul Avcılar Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi, Bursa Nilüfer Belediyesi ve İstanbul Maltepe Belediyesi yer alıyor.

Ağın ilk sekretaryasını İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlenirken, ağa dahil olan belediyeler, iş birliklerini daha ileriye taşıyacaklarını ilan etti.

Belediyeler için Stratejik Plan ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Eğitimi

Belediyelerin stratejik planlarını yaptığı bir süreçte gerçekleştirilen “Belediyeler için Stratejik Plan ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” eğitiminde, 2020-2024 dönemi belediye gündeminin dünyanın küresel gündemiyle buluşturulması gerekliliği vurgulandı.

Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen eğitimde 2 gün boyunca katılımcılar, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nın yerelleşmesi konusunda çalıştı ve belediyelerin bu alandaki iyi uygulama örnekleri sunuldu.

Eğitimde, “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Nedir? Yerelleştirilmeleri Neden Önemlidir?” sunumuyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık, “Nilüfer Belediyesi Stratejik Planlama Süreci” sunumuyla Stratejik Yönetim ve Planlama Büro Sorumlusu Aslıhan Çöpoğlu, “Kadıköy Belediyesi ‘Anlat Kadıköy’ ve Entegre Raporu” sunumuyla Kadıköy Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Can Akbal, “Maltepe Belediyesi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Araştırma Raporu” sunumuyla Maltepe Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Bahadır Keşan ve “Sürdürülebilir Kentler İçin Stratejik Planlama” sunumuyla EkoIQ dergisinden Barış Doğru yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ruhisu Can Al ise, “Sürdürülebilir Kalkınma Yolculuğu” sunumuyla, sürdürülebilirlik bakış açısının kentlerin kurumsallaşması ve gelişimine yaptığı katkıları katılımcılarla paylaştı.

Yerel yönetimlerin küresel ölçekli gündemlerle bağ kurması ve bu sayede iklim krizi, yoksulluk, eşitsizlik ve kurumsal kaynakların ve yapıların güçlenmesi gibi başlıklarda politika belgeleri oluşturması gerektiğinin altı çizildi.

21