Workbook_2021_SV | Page 2

Made with Fairtrade Cotton
The statement is yours to make !
Cottover är en bred serie basplagg av högsta kvalitet . De är sköna och färgbeständiga med modern passform och tidlös design . Cottover jobbar aktivt och helhjärtat med hållbarhet och vi har certifikat på produkterna som täcker de största utmaningarna vid tillverkning av kläder sett till kvalitet , hälsa , miljö och arbetsvillkor .
Fairtrade certifierar bomullen i plaggen och garanterar bomullsodlaren ett minimipris som skapar förutsättningar för en mer hållbar produktion och rättvis handel .
I GOTS produkter används alltid ekologisk bomull och återvunnen polyester . GOTS ställer höga krav på material , kvalitet , miljö och sociala aspekter hos samtliga aktörer . Detta ger full spårbarhet genom hela leverantörskedjan .
Svanen ställer tuffa krav genom hela livscykeln ! Svanen drivs på uppdrag av regeringen och certifierar produkten med hänsyn till miljöbelastning från råvara till användning . Svanen ställer krav på arbetsvillkor enligt ILO : s kärnkonvention .
Oeko-Tex garanterar att slutprodukten inte innehåller skadliga kemikalier . Det ger en garanti för att produkten stämmer överens med REACH , EU : s kemikalielag .
D . A . D Sportswear står för profilkläder som sticker ut när man söker det lilla extra . Den röda tråden gällande detaljer , kontrastfärger och genomtänkta materialval löper genom hela kollektionen .
Kollektionen består av T-shirt , piké , college , fleece och flera olika typer av jackor . Jackor från D . A . D Sportswear är ett mycket starkt segment . De är producerade med fokus på design , funktion och materialval i hög kvalitet . Många modeller har tejpade sömmar och yttermaterial som står emot både vatten och vind .
Derby of Sweden - skjortor sedan 1933 .
Derby of Sweden har producerat skjortor och dressade plagg i över åttio år . Vi erbjuder ett brett sortiment skjortor för både herr och dam . Vår strävan är att förse er med stilrena , klassiska skjortor av hög kvalitet som håller er rätt klädda vid alla situationer .
... och väskor sedan 1960 !
Nu hittar ni även alla våra väskor under etikett Derby of Sweden . Tillsammans med storsäljande fd . Grizzly klassiker så är Derby of Sweden ett mycket starkt varumärke för såväl sport och träning som affärer och resor .
Graphix Workwear blir med Graphix Sportswear den självklara basen när det kommer till arbetskläder och sportkläder för en aktiv livsstil .
Arbetskläderna finns både i blandmaterial och 100 % bomull vilket är särskilt rekommenderat för tex . svetsare . Vår tvåfärgade serie i 65 % polyester och 35 % bomull som finns i t-shirt , piké , sweatshirts och fleece är en mycket populär bas som sticker ut och ger en stark identitet till arbetskläderna . Industrial Wear är en kollektion speciellt framtagen för att tåla industritvätt ( 85 °) vilket breddar användningsområdet ytterligare .
Sportkläderna är ett helhetskoncept med allt från linne , t-shirt och piké till hoods och tights . Färgerna är klara och härliga och tillsammans med alla modeller så kan ni mixa och matcha en mängd olika kombinationer . Här har vi lagt lite extra krut på sömmar och passform så att plaggen verkligen kommer till sin rätt oavsett vilken sport eller aktivitet du väljer att utföra .
2