White Hawks vs Herlev Eagles 09.01.23 | Page 17

Så meget tjener Metal Liga-imports i forholde til andre europæiske ligaer

Metal Ligaen ligger lavt i forhold til resten af Europa .
Af Michael Skovsø , Metal Ligaen
Hvor mange penge kan importspillere tjene i Metal Ligaen og hvor attraktiv er Metal Ligalønningerne i forhold til de øvrige europæiske ligaer ?
Agenten Darryl Wolski fra Hockeyagency 2112 har sammen med en række kolleger leveret sin årlige undersøgelser over lønniveauet i de europæiske ligaer .
Den opgørelse fra 2112 og de øvrige agentbureauer stemmer formentlig ganske godt overens med virkeligheden og viser nogle ganske interessante tal .
Anslået tjener Metal Liga-imports et sted mellem 15.000 og 35.000 Euro - og det er vel at mærke skattefrit for en sæson , som gerne strækker sig over otte måneder . Det vil sige mellem 111.000 og 260.000 kroner for en sæson efter dagskurs .
Der er naturligvis store ligaer , som Metal Ligaen på ingen måde hverken kan konkurrere eller sammenligne sig med . Vi taler KHL , Schweiz , Sverige , DEL osv .
Men det er interessant at konstatere , at de bedste spillere i for eksempel DEL2 - næstbedste tyske række - Fjordkraft-Ligaen i Norge og ICEHL ( østrigsk-baseret ) og Extra Ligaen i Slovakiet kan tjene væsentlig større penge end i Danmark . Ganske overraskende - måske - kan man også tjene mindst lige så meget , måske mere , i den ungarsk-rumænske Erste Liga .
Tag selv et kig på lønningerne derude , og husk også , at det sportslige niveau og mulighederne for at avancere ud i Europa tæller tungt , når importspillerne vælger klubber .
Og her løber en god historie om Metal Ligaen . Det er gode og solide organisationer og det sportslige niveau er ganske højt , fordi niveauet på de danske spillere er vældig højt .