White Hawks vs Herlev Eagles 09.01.23 | Page 12

KAMPENS SPILLERPROFIL

White Hawks skal finde vindersporet mod Herlev

Frederikshavn White Hawks tabte forleden 4-1 i Herlev . Mandag aften mødes de to hold igen i Frederikshavn , hvor Herlev historisk set har haft store problemer .
Af Jesper Jensen , White Hawks
Nummer 7 eller 8 .
Det er placeringen , som Frederikshavn White Hawks og Herlev Eagles spiller om , når de mandag aften sætter hinanden stævne i Nordjyske Bank Arena . Eagles har 38 point , og White Hawks har 40 , og selv om det er tæt i midterfeltet – der er f . eks . kun 7 point op til den femteplads , som Esbjerg Energy sidder på – så snerper det til i placeringskampen i øjeblikket , og holdene rører på sig . Så det gælder for både White Hawks og Herlev , at hvis man ser sig som et hold , der skal kravle længere opad i tabellen , så skal der vindes nogle kampe . White Hawks har nu tre nederlag i træk med i bagagen . Helt efter den linje , der er trukket for holdets præstationer i denne sæson , så vinder og taber man i længere stimer . Hvis altså tre kvalificerer sig til at være en stime .
Forhåbentlig stopper det denne gang ved de tre i træk , og det er der i hvert fald to gode grunde til at tro på . For det første er min påstand , at White Hawks – på trods af nederlagene – har fundet et bundniveau , der gør , at man holder sig til i alle kampe . 2-5 hjemme mod Aalborg , 1-4 ude mod Herlev og 2-4 ude mod Odense er ikke overvældende klare nederlag , og i alle opgør – med lidt held her og der , indrømmet – havde man chancen for at få noget med sig .
For det andet så har Herlev det bare svært i Frederikshavn . Anderledes kan man ikke tolke det , når københavnerne ikke har vundet her i ordinær tid siden 2008 . Det er jo en vild statistik . Jeg gætter på – men hæng mig venligst ikke op på det – at det er den længste serie , som Metal Ligaen kan byde på .
Daniel Trkulja og Tadeas Galansky har ikke været med hos White Hawks i de to seneste kampe . I kassen har Kevin Frydkjær vikarieret for Galansky , og det har han gjort godt . I angrebet har Trkulja været savnet , og forhåbentlig er både han og Galansky til rådighed for Pelle Hånberg mandag .