White Hawks vs Aalborg Pirates 17.01.23 | Page 9

White Hawks og Aalborg Pirates i nyt lokalopgør : Vender skuden for høgene ?

Frederikshavn White Hawks spiller i stimer i denne sæson . I øjeblikket befinder man sig i en længere nederlagsspiral . Tirsdag aften møder høgene et Aalborg Pirates-mandskab , der skal skimte Metal Ligaens førsteplads .
Af Casper Holm
White Hawks tabte fredag aften med 3-0 til Herning . Det er der ingen skam i . Herning er Metal Ligaens førerhold , og alle vidste på forhånd , at det ville blive svært at få point med hjem fra det midtjyske . I al fairness hører det dog med til historien , at høgene var klart underlegne det meste af opgøret . Et enkelt skud på mål i den første periode blev det til , og i den anden kom der et par stykker . Det siger meget om kampforløbet og hvilke udfordringer , som White Hawks kæmper med i øjeblikket .
Kaptajn Jesper Jensen udgik desværre af Herning-kampen , og det er meget triste nyheder . Jensen har tidligere i denne sæson været ude i en længere periode med en hjernerystelse , og hvis der er tale om en ny af slagsen , så er det noget værre skidt . Det kan godt være , at høgeoffensiven har haft stækkede vinger i det meste af denne sæson , men Jesper Jensen har været blandt dem , der trods har kunnet byde ind med noget . Herfra skal der udtrykkes et stort håb om , at skaden ikke er så slem , som det kan frygtes .
Tirsdag aften er det igen blevet tid til lokalopgør mod Aalborg Pirates . Der blev som bekendt afviklet et back-to-back-program mellem de to nordjyske rivaler i forbindelse med nytåret , og det blev to yderst interessante opgør . White Hawks vandt overraskende , men ikke ufortjent , med 2-1 i Aalborg . Pirates slog tilbage dagen efter og hævnede sig med 5-2 i Frederikshavn . Siden har høgene ikke vundet en ishockeykamp , mens Aalborg har svinget noget og vundet 2 gange over Herlev og tabt til Odense og SønderjyskE . Men Aalborg spiller alligevel for førstepladsen tirsdag aften , mens White Hawks kæmper indædt mod
Herlev om at undgå næstsidstepladsen . Det vil ikke være helt ude i skoven at påstå , at White Hawks møder Aalborg på et kedeligt tidspunkt . Jesper Jensens skade og høgenes aktuelle form peger i den forkerte retning . Og samtidig ligner Aalborg et hold , der er ved at være tunet til de kommende slutspilskampe . Nå ja , jeg ved godt , at Julian Jakobsen – deres elegante forward og kaptajn – har været ud i nogle kampe , men forlydenderne går på , at han snart er klar igen . Patrick Bjorkstrand har også siddet ude længe , men skulle også snart være klar . Til gengæld er andre spillere ved at finde deres bedste form for piraterne . Thomas Spelling er et eksempel på dette , og i forbindelse med en 7-2 sejr over Herlev for et par uger siden blev det til et hattrick for Spelling . Og så videre .
Hvad taler så for , at White Hawks kan få noget ud af kampen tirsdag aften ? Pessimisten kan ikke finde meget , men jeg vil alligevel pege på et par punkter . Allerførst var det vigtigt , at høgene vandt i Aalborg lige inden 2022 blev til 2023 . Det gav både fans og spillere troen tilbage . Man så det allerede i kampen dagen efter , hvor høgene jo faktisk kom foran 2-0 og spillede flot ishockey . Man holdt ikke hjem , men det var en tæt kamp , der kunne være gået begge veje . Så White Hawks viste , at det kunne lade sig gøre . Dernæst er der lokalopgørfaktoren , som man ikke skal glemme . Klichéen fortæller , at kampene mellem White Hawks og Pirates lever sine egne liv . Men der er noget om snakken . Stilling og form betyder mindre , når rivalen stiller op på den anden side , og derfor ser man af og til resultater , der forundrer . Her ligger måske en nøgle for White Hawks . Og så var det jo helt forrygende at være en del af de to kampe ved årsskiftet . Der var totalt udsolgt i Aalborg , og det betyder 5000 tilskuere . De gav atmosfære og stemning . Dagen efter i Frederikshavn blev der sat sæsonrekord med hele 2700 individer og en sjat , og det var det største tilskuertal til en ishockeykamp i Frederikshavn i meget lang tid . Minderne faldt straks tilbage på de gode gamle dage , hvor man skulle kæmpe for sin plads på tilskuerpladserne . Det kunne man godt vænne sig til . Frederikshavn White Hawks -Aalborg Pirates spilles tirsdag aften klokken 19.00 .