Nu er der solskin på vej i Mads ’ liv
Allerede da Mads Clausen kom til verden , var han så at sige bagud på point og havde mere at skulle kæmpe imod end de fleste nyfødte . Han blev født hele tre måneder for tidligt og vejede mindre og var heller ikke længere end en liter sødmælk . Sin far har den mørkhårede unge mand aldrig kendt fra andet end et enkelt falmet fotografi , hvor faderen står med sin spæde søn på armen , og Mads Clausens mor har livet igennem selv haft sit eget at slås med og var deraf udfordret på flere områder , da hun blev mor til Mads og ni år senere en datter
( Af Lone Weinreich )
Mads Clausens barndom og folkeskoletid var dermed ikke sjov – faktisk tværtimod . Allerede i 8-9-års alderen blev han sendt til skolepsykolog , fordi han var stille og følsom . Man undrede sig og ville gerne vide , om der eventuelt stak noget under i forhold til den følsomhed og stilhed , som kendetegnede den lille dreng . Senere – i 7 . og 8 . klasse - pjækkede Mads Clausen så meget , at klassekammeraterne halvt i spøg , halvt i alvor , kaldte ham ” Månedens gæst ”.
9 . og 10 . klasse tog Mads Clausen på efterskole , og herefter var det tilbage til Viborg . Nu fulgte flere år , hvor den unge mand gik igennem adskillige svingdøre . Der var mange fester i det nabolag , som Mads Clausen havde fået anvist en bolig i , og i et forsøg på at blive inkluderet i nogle sociale fællesskaber søgte han festerne i et miljø , som ikke var det allerbedst for en i forvejen udsat ung mand .
” Mærk jobbet ” blev et vendepunkt Men så skete der noget . Noget , der på flere måder har betydet et vendepunkt for Mads Clausen .
Mads Clausen blev via Viborg Kommune sat i kontakt med Henriette Højer , Flexfabrikken og ” Mærk jobbet ”. I første omgang tænkte den unge mand , at ” det er nok bare endnu et projekt , som alligevel ikke fører til noget ”, men han skulle nu alligevel blive klogere . ” Mærk jobbet ” er kort fortalt et tiltag , der er sat i verden for at hjælpe sårbare unge , der har