Trends HRB Trends HRB, ianuarie - februarie 2017 | Page 18

ACTUAL
Studiu
>
HRB

Factorul uman pe locul 1 în 2017

DAN OREHOV - managing editor Frozen Food Europe & Potato Precessing International
Tendinţele din industria ospitalităţii , în special în sfera hotelieră , pot fi atât efemere , cât şi perene . Unele dispar în mai puţin de un an , altele rezistă decade întregi . Potrivit specialiştilor , anul 2017 se anunţă unul al schimbărilor importante în ospitalitate . Până şi Casa Albă are acum un hotelier , în rol de Preşedinte , la urma urmelor .

30 de branduri se regăsesc momentan în portofoliul lanţului Marriott Hotels & Resorts .

Compania de cercetare în industria hotelieră Skift , a publicat o serie de previziuni ce acoperă trendurile din acest an , pe care le veţi putea parcurge în acest material .

Co-orice
Cu toate că nu se va deschide un număr semnificativ de locaţii precum podhotelurile , poshtelurile sau spaţii de coabitare , scena ospitalităţii din 2017 va pune un accent mai mare asupra colaborării şi comunităţii , lucruri care se vor reflecta în experienţa oaspeţilor anul acesta . De altfel , acest lucru a început încă din toamna anului trecut , când AccorHotels a anunţat că va lansa un nou brand , Jo & Joe , ce se inspiră puternic din zona hostelurilor şi a spaţiilor de coabitare . În decembrie 2016 , Hilton Worldwide a anunţat că ar putea lansa un concept de brand „ Microtel urban “. Astfel , turiştii se pot aştepta ca în 2017 să observe un accent mai puternic pus de hotelieri asupra zonelor de socializare din locaţii , precum şi investiţii menite să-i aducă laolaltă pe clienţi . De altfel , experienţele în comun , fie la bar , restaurant sau în spaurile hotelurilor , reprezintă un important factor diferenţiator între clasicele unităţi de cazare şi noile modele , precum Airbnb .
Conceptul fidelizării trebuie să evolueze
Programele de fidelizare rămân esenţiale pentru multe companii hoteliere , lucru care nu se va schimba anul acesta . Însă loialitatea faţă de brand este extrem de fragmentată în prezent şi ar fi necesară o regândire a programelor de fidelizare , astfel încât rezultatele să se îmbunătăţească . „ Fidelizarea hotelieră intră în aşa-numita fază dificilă a adolescenţei , fiind rezultatul consolidărilor şi schimbării comportamentului de consum turistic , şi , implicit , a aşteptărilor clienţilor . În 2017 , hotelurile au o oportunitate majoră de a redefini ce înseamnă fidelizare şi sperăm că vor capitaliza de pe urma schimbărilor “, spun cei de la Skift .
Înapoi la origini
De multe ori e uşor de uitat că , la bază , industria călătoriilor şi ospitalităţii se bazează , la urma urmei , pe oameni . În goana după eficiență şi profit , industria hotelieră poate uneori să uite că cea mai importantă resursă pe care o are este cea umană . După cum declară Niki Leondakis , CEO Two Roads Hospitality , „ adevărata inovaţie în hotel nu se regăsește în tehnologie sau în construcţie , ci în serviciile oferite şi în cei care stau în spatele acestor servicii “. Leondakis continuă , spunând : „ Bazele ospitalităţii au fost compromise pentru a face loc inovaţiei , însă cele mai importante inovaţii vin din interior , din cadrul echipei . Creativitatea se dezvoltă atunci când angajaţilor li se dă mâna liberă şi li se
Designul va fi de bază
Un design atent gândit , plăcut ochiului , nu mai reprezintă apanajul hotelurilor boutique ci a devenit , confrom Skift , un criteriu obligatoriu în a alege o locaţie . Indiferent de specificul locaţiei - ultra luxury sau economic , clienţii se vor aştepta din ce în ce mai mult ca locaţia să arate bine şi să-i facă să se simtă bine . Designul a jucat dintotdeauna un rol important în ospitalitate , în special în a defini brandul , iar oaspeţii de azi pun mare preţ pe felul în care arată o locaţie şi ce anume le transmite designul . Acest capitol va lua amploare în 2017 , ţinând cont că recent , până şi cunoscuţi designeri de modă precum Karl Lagerfeld , au intrat în această sferă a designului hotelier .
18 ianuarie-februarie 2017