Trender & Tendenser Januari 2020 | Page 2

2 Trender & Tendenser, januari 2020

HLisa Strøm Pedersen, expert på sociala medier och digital marknadsföringur kan marknad och kommunikation framtidssäkra företagets affär?

Workshop, heldag 12 september

Anmäl dig här!

Gott nytt år alla kära medlemmar

Ännu ett år har passerat och nu går vi in i ett nytt decennium. 20-talet väntar och vi tar ytterligare ett kliv mot mer digitalisering och robotisering. Nära hälften av det vi gör idag kommer i framtiden skötas av robotar. Allt som går att automatisera kommer automatiseras. Den stora frågan är viken data och värderingar vi ska förse den artificiella intelligensen med?

För oss marknadsförare är frågor som rör digitalisering, hållbarhet, morgondagens ledarskap och olika arbetssätt fortsatt högt uppe på agendan. Likaså automatiserad marknadsföring med personlig och anpassad kommunikation, H2H (Human2Human) ersätter B2B och B2C. Många funderar på hur sitt företag kan prata om hållbarhet och göra kampanjer som kan bli skillnad för både affär och klimat. 

Trender som röststyrd kommunikation och interaktioner, rörligt material, marketing automation och omnikanal kommunikation spås att slå till med full kraft under året. Influencer marketing mognar och börjar ta ansvar och kommer få en central plats i företags marknadsföring.

Ingen har missat Greta Thunberg - fenomenet. I och med intresset för miljön och att e-handlare börjar leta klimatsmarta lösningar är det inte osannolikt att hållbarhet blir en digital trend. Till exempel där kunder kan klimatkompensera i samband med sina köp.

I årets första nummer kommer vi att bjuda på reportage från flera spännande medlemsföretag och spana på nya marknadsföringstrender under teman som; Hur låter ditt varumärke? Reklam som underhåller,

Svenskt Tenn - Allt överskott går till forskning,

Ny energi hos Yasuargi, Hasseludden, Personporträtt på Hanna Wennberg, Senior President Marketing and Communication, Adapteo, Vilken bok blev årets Marknadsföringsbok? Våra gästskribenter spanar på trender och bland annat reflekterar Magnus Söderlund professor i marknadsföring, Handelshögskolan - Så gör den virtuella agenten kunden nöjd.

Trevlig läsning,

Chefredaktör

Carina Englundh

Trender och Tendenser

Januari 2020

Trender & Tendenser utkommer 4 nummer per år.

Utgivare

Sveriges Marknadsförbund

Nybrogatan 34

114 39 Stockholm

www.svemarknad.se

Ansvarig utgivare

Francesca O’Brien Apelgren, vd

Chefredaktör

Carina Englundh

E-post: [email protected]

Telefon: 070-082 21 01

Gästskribenter

Lovisa von der Shoot, konsult Assefa Communication

Viktor Einarsson copy, Reklambyrån BBH London

Robert Svensson, vd, Lennox

Magnus Söderlund, forskare och professor, Handelshögskolan i Stockholm

Pia Grahn, direktör, Regi

Prenumeration på Trender & Tendenser

Ingår i medlemsavgiften för medlemmar i Sveriges Marknadsförbund .

Prenumeration:

En helårsprenumeration 2 500 + moms.

Access till digital artikelarkiv: 2 500

Kombination arkiv och tidning: 4 000

Annonspriser i Trender & Tendenser

Helsida 10.900 kr icke medlem: 19.900

Halvsida 5.900 kr icke medlem: 9.900

Kvartssida 3.900 kr icke medlem: 6.900

För annonsering ta kontakt med

Carina Englundh

070-0822101