TED Meşale Dergisi 36. Sayı | Page 79

TED Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . İhsan Sabuncuoğlu , ekibi ile birlikte Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Seyit Ardıç ’ a yeni görevi için tebrik ziyaretinde bulundu . Toplantıda üniversite-sanayi iş birlikleri görüşüldü .
Ekosistemlerini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi , Etkilerinin Azaltılması ve Sürdürülebilirliğini Sağlayan Su Yönetim Modellerinin ve Restorasyonlarına Katkı Sağlayacak Çözümlerin Geliştirilmesi ” başlığına katkı sağlamayı hedefliyor .
TEDÜ Öğretim Üyesi Doç . Dr . Aslı Numanoğlu Genç ’ in Projesine TÜBİTAK Desteği
TEDÜ Mimarlık Öğrencisi Umut Er Jüri Özel Ödülüne Layık Görüldü
TED Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç . Dr . Aslı Numanoğlu Genç yürütücülüğünde TÜBİTAK ’ a sunulan “ Düzenli ve Düzensiz Şekilli Mikroplastik Parçacıkların Çökelme Hızlarının Deneysel , Sayısal ve Derin Öğrenmeye Dayanan Yöntemlerle Araştırılması ” başlıklı proje , TÜBİTAK ARDEB 1001 programı kapsamında 32 ay süresince desteklenmeye layık bulundu . Proje ekibinde TEDÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden Prof . Dr . Mehmet Ali Kökpınar , Makine Mühendisliği Bölümünden Dr . Öğr . Üyesi Ayşe Çağıl Kandemir ve Dr . Öğr . Üyesi Onur Baş ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç . Dr . Gökçe Nur Yılmaz araştırmacı olarak yer aldı . Proje Mühendislik Fakültesinden üç bölümü bir araya getirerek disiplinler arası bir özellik kazandı .
Bu projede tüm mikroplastik parçacıklar için geçerli olacak genel bir şekil faktörünün derin öğrenme yöntemi ile analizi ve tanımlanması yapılarak deneysel ve sayısal modelleme temeline dayalı çökelme hızı hesaplama yöntemi ortaya konulacak . Mikroplastik kirliliği okyanuslarda plankton ve birincil üretimi etkilemekte ve küresel karbon döngüsünü değiştiriyor .
Proje Avrupa Yeşil Mutabakata Uyum kapsamında TÜBİTAK öncelikli Ar-Ge ve yenilik konularında “ İklim Değişikliği Dahil Su
TEDÜ Mimarlık Bölümü öğrencisi Umut Er , geçtiğimiz bahar döneminde 1 . sınıf stüdyosunda yaptığı projesiyle bu sene yirmi birincisi düzenlenen Mimarlık Eğitimi Derneği Mimarlık Öğrencileri Ödülleri 1 . sınıf kategorisinde Jüri Özel Ödülüne layık görüldü .
TEDÜ Akademisyeninden Havacılık Alanında Global Başarı
TED Üniversitesi Lisansüstü Programlar Enstitüsü Müdürü ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof . Dr . Selin Aradağ Çelebioğlu , havacılık alanının gelişmesine yaptığı katkılardan dolayı , Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü ( AIAA ) tarafından dünya çapında seçilen 100 “ Associate Fellow ” arasına girdi .
Detaylı bilgi :
77