TED Meşale Dergisi 32. Sayı | Page 80

sadece bir örnek . Öğrencilerimizin geleceğe dair tam donanımlı bireyler olması için hep birlikte çalışıyoruz .”
Kuzey Kıbrıs Koleji delegeleri Danimarka , Suriye ve UNICEF komitelerinde görev aldılar . Danimarka komitesinde delege başkanı olarak Emine Aydogdu , delege olarak Doga Yetgin , Cevdet Minalay ve Demir Muhtarogulları ; Suriye komitesinde delege başkanı olarak Devin Canbaz delege olarak Laren Osmanoglu , Nisan Yalçın ve Naz Peker görev alırken Sezin Efendi ise UNICEF komitesinde delege olarak yer aldı . Öğrenciler delegesi oldukları ülkeler ve bulundukları komitelerde münazaralar yapıp sorunlara çözüm önerileri aradılar . Danimarka ve UNICEF delegasyonları çözüm bildirilerinde co-submitter ( ortak-sunan ) oldular . MUNESCO ; katılımcıların fikirlerini özgürce belirtip savunabilecekleri , modern tartışma kültürünü öğrenebilecekleri ve farklı kültürlerle bir araya gelebilecekleri seçkin bir organizasyon . Delegeler bu organizasyonda yer alarak uluslararası platformda temsil ettikleri ülkenin Birlemiş Milletler elçisi rolünü üstlendiler .
TED Malatya Koleji Taş Heykel Sanat Çalıştayı ’ na Ev Sahipliği Yaptı
TED Kuzey Kıbrıs Koleji Delegelerinden Uluslararası Sorunlara Çözüm Önerileri
Ankara Bilkent Laboratuvar Okulları tarafından 26-28 Mart 2021 tarihlerinde , 17 ’ ncisi düzenlenen MUNESCO ’ 21 ( Model United Nations Scientific and Cultural Organization ) konferansına TED Kuzey Kıbrıs Koleji TEDMuncy delegeleri de katıldı . Pandemi nedeniyle çevrim içi gerçekleşen konferansın bu yılki konusu “ Broader Vision Brighter Future ” ( Daha Geniş Bakış Açısı Daha Aydınlık Gelecek ) olarak belirlendi . 400 ’ ten fazla katılımcının yer aldığı konferans 11 farklı komiteden oluştu . TED
TED Malatya Kolejinin 10-14 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlediği Taş Heykel Sanat Çalıştayı , Doç . Dr . Meysem Samsun paneliyle başladı . Kapanış programı , çalıştay ortaklarından İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile Malatya İl ve ilçe Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleşti . Çalıştaya yurt genelinden katılan beş heykeltıraş , eserleriyle Malatya ’ ya ve TED Malatya Kolejine eşsiz değerler kattı .
79