Supplement Guide RO | Page 5

„ Suplimentele alimentare nu te scapă de efectele unei alimentații nesănătoase!”

- Dr Brannick Riggs, Vice President of Essential Oil Education
Organismul nostru este un sistem foarte complicat și abia acum începem să înțelegem complexitatea lui. Deși încă mai avem multe de descoperit, știm bine că alimentația joacă un rol fundamental pentru sănătatea noastră, iar suplimentele alimentare ne pot oferi susținere în viața de zi cu zi.
Celulele noastre au nevoie de cofactori sau micronutrienți pentru a funcționa în condiții optime. Cu mulți ani în urmă, obțineam toate aceste substanțe din alimentație. Însă în ultimele decenii, alimentele pe care le consumăm au devenit tot mai sărace în substanțe nutritive și mai bogate în calorii, motiv pentru care alimentația modernă necesită completarea cu suplimente alimentare.
Știm că, cu cât microbiomul nostru este mai sănătos, cu atât mai bine digerăm alimentele. Microbiomul este considerat în prezent un „ organ endocrin silențios”, alcătuit din bacterii, virusuri și fungi. Acest grup de organisme vii produce neurotransmițători, hormoni și alte molecule pe care organismul nostru nu le poate produce singur.
În sfârșit, înțelegem cât de important este stilul de viață pe care îl adoptăm, în special necesitatea de a face mișcare zilnic, a dormi suficient, a gestiona stresul și a reduce expunerea la toxine:
• Știai că organismul nostru este alcătuit din mușchi în măsură de aproximativ 50 %? Mușchii sunt un sistem de organe pe care dacă nu-l folosești, îl pierzi; trebuie să facem mișcare pentru a ne menține mușchii puternici și sănătoși.
• Somnul este cel mai bun aliat al recuperării! 7-9 ore pe noapte restaurează întregul sistem și resetează nivelurile hormonale.
• Stresul poate avea un impact dezastruos asupra glandelor suprarenale, inundându-ne constant celulele cu steroizi; de aceea, trebuie să ne menținem nivelul de stres sub control.
• În lumea de astăzi, cantitatea de toxine crește într-un ritm alarmant. Este nevoie să identificăm sursele de expunere și să le eliminăm pe cât posibil.
Ca medic, văd efectele lor asupra multor oameni care nu sunt conștienți de aceste aspecte sau, pur și simplu, nu le consideră o prioritate. Indiferent în ce fază a vieții te afli acum, e momentul să-ți faci timp pentru a-ți lua organismul în serios; și crede-mă când îți spun că este mult mai simplu să-l menții decât să-l repari. Ia în considerare informațiile din acest ghid, autoevaluează-ți nevoile și stabilește-ți niște obiective acolo unde este necesar pentru a-ți îmbunătăți starea de bine.
Cu drag,
Dr. Brannick B. Riggs
| 5